Sport is een van de onderdelen die aan bod komen bij scouting.
Sport is een van de onderdelen die aan bod komen bij scouting.

Regionale lijn-en volleybalwedstrijden

Verenigingen 18 keer gelezen

Spijkenisse - Afgelopen zaterdag vonden in Sporthal de Akkers in Spijkenisse de regionale scouting lijn- en volleybalwedstrijden plaats Deze wedstrijden werden georganiseerd door Scouting Regio Maasdelta. Deze regio bestaat uit 38 scouting groepen waarvan velen aanwezig waren bij de wedstrijden.

Ruwaard van Puttengroep
Scouting Ruwaard van Putten was vertegenwoordigd door vijf groepen. Drie groepen deden mee aan lijnbal. Lijnbal is bedoeld voor de jongere scouts in de leeftijd van 11-13 jaar. Bij lijnbal mogen de scouts de bal vangen en hebben ze een punt verdiend, laten ze de bal vallen dan heeft de tegenpartij een punt verdiend. Bij volleybal zijn het de gebruikelijke regels en dit werd door de scouts in de leeftijd van 13-15 jaar gespeeld. De junior scouts werden eerste, tweede en vierde. De scouts werden tweede en vijfde.

Scoutingactiviteiten
Een mooi resultaat voor de scouts. Sport is één onderdeel met wat scouts doen. Daarnaast zijn ze ook bezig met survivals, ontdekkingstochten, kampvuur maken, creatief zijn, een spel spelen, leren van elkaar, samenwerken en veel plezier hebben. Naarmate ze ouder worden komt daar steeds meer verantwoordelijkheid bij en leren ze om zelf een activiteit in elkaar te zetten.

Uit de krant