Afbeelding

Acht jaar cel voor dodelijk ongeval Groene Kruisweg

Algemeen 1.066 keer gelezen

Rotterdam - Op 26 december 2022 reed Suraj A. op de Groene Kruisweg in Rotterdam met een hoge snelheid en onder invloed door rood licht. Hij zag daarbij een auto, bestuurt door de 36-jarige Rinold over het hoofd. Rinold, zijn vrouw en hun 7-jarige dochtertje kwamen daarbij om het leven. Suraj A. raakte zwaar gewond.

Begin april eiste het Openbaar Ministerie 12 jaar cel voor doodslag. Ook zou A., die zegt zich niets meer te kunnen herinneren van die avond, na zijn vrijlating tien jaar geen auto meer mogen rijden.

De rechtbank wijkt af van die eis. Volgens de rechtbank is de door het OM geëiste straf met name gericht op vergelding. Wat de rechtbank betrekt is er sprake van doodslag in het kader van handelingen in het verkeer. ‘Aan het verkeer neemt iedereen deel. Los van de genoemde tragische gevolgen zijn deze handelingen doorgaans van een andere orde dan bij een doodslag door geweldhandelingen.’ Bij de strafbepaling kijkt de rechtbank ook naar de leeftijd van de verdachte, zijn blanco strafblad en de gevolgen die het ongeval op zijn leven hebben gehad en dat levert een gevangenisstraf op van acht jaar. Zonder rijontzegging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant