Slechts één punt voor Spivo

Sport 287 keer gelezen

De dames van Spivo hebben geen goede zaken gedaan door met 3-1 te verliezen van Next Volley. Spivo opende uitstekend, maar kon het niveau in set 2 niet vasthouden. De derde set was een dubbeltje op zijn kant en net als in de thuiswedstrijd viel dat de kant van Next op. In het laatste bedrijf kon Spivo geen vuist meer maken. Het zal voor de Spijkenissers moeten gebeuren in de laatste wedstrijd, volgende week thuis tegen Volley Meerkerk '95.

In de wetenschap dat Spivo, ondanks de lagere klassering, in de thuiswedstrijd niets onder deed voor Next reisde Spivo met vertrouwen af naar Dordrecht. Het inslaan liep prima en basisspelers Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Lisa, Alicia en Carmel startten ook perfect aan de wedstrijd. Next werd direct onder druk gezet en nagenoeg alle kansen in aanval werd benut. Op de services van Lisa en Alicia liep Spivo direct uit naar 6-2. Carmel stond heel stabiel te passen en het gat werd vastgehouden. Op Daisy's service liep Spivo nog verder uit. Next deed wat terug, maar Katja voorkwam met enkele harde klappen dat de voorsprong werd ingeleverd. Op haar service pakte Spivo de draad weer op. Omdat Spivo vervolgens teveel fout serveerde, kon Next andermaal iets dichterbij komen. In de eindfase maakte beide teams hun side-outs en hield Spivo het hoofd koel. De set was binnen (22-25).

Set 2 begon met de langste rally tot dat moment. Katja bleef de blokkering en verdediging van Next Volley in de beginfase teisteren met haar smashes en de stand liep tot 7-7 gelijk op. Door een blunder van de scheidsrechter werd het even later niet 9-9, maar 10-8. Dat luidde een betere fase van Next in. Spivo verdedigde minder en kwam daardoor ook niet aan aanvallen toe. De gehele set serveerde Spivo erg veel fout en lang keken de Spijkenissers tegen vijf punten achterstand aan. In de eindfase daalde het niveau en ging de set ruim verloren (25-16).

Door een fantastische serviceserie van Daisy kwam Spivo direct op 0-4 in set 3. Next kwam echter direct terug en zette ook veel servicedruk. Vanaf 12-7 kwam Spivo echter weer terug in de set, op de service van Rachelle. Anouk speelde keer op keer het blok weg en Spivo kon zich aanvallend uitleven. Daisy kende een goede fase aan het net en op 15-16 nam Spivo de leiding weer over. Ook Katja was ongrijpbaar voor de Dordtse blokkering. Vanaf 18-18 haperde de passing en liep Next drie punten uit. Op Katja's service trok Spivo de stand direct weer gelijk, maar daarop antwoorde Next ook weer met een versnelling. Invaller Lisa serveerde Spivo nogmaals knap naast de thuisploeg en Spivo kreeg kansen om de set te winnen. Next was echter de gelukkigste in de eindfase en won set 3 (27-25).

Set 4 werd wederom goed gestart, maar ook Next was bij de les. Spivo werkte hard, maar de punten werden maar moeilijk binnen geslagen. Ook nu was de arbitrage af en toe onnavolgbaar en bij Spivo was het vooral 'net niet'. Spivo hield haar rug recht en speelde volle bak tot het laatste punt (25-13).

Een zure nederlaag en, net als in de thuiswedstrijd, had er veel meer in gezeten. Spivo moet het met één punt doen en volgende week twee keer zo hard er tegenaan gaan tegen Volley Meerkerk. Ten eerste om directe degradatie te voorkomen en wie weet kunnen ze profiteren van een misstap van één van de andere concurrenten. Thuis kunnen ze altijd net iets meer, dus kom hen aanmoedigen in deze belangrijke wedstrijd!