Afbeelding

Nederlaag hockeysters bij kampioen

Sport 87 keer gelezen

Delft – De dames van HV Spijkenisse zitten nog even in spanning welke klasse er volgend jaar wordt gespeeld. Zondag verloor de ploeg bij Dopie, dat vorige week kampioen werd met 6-1, bij rust stond het 4-1. De enige treffer van de Spijkenissers kwam van de stick van Kim Witteveen. ‘We deden het vandaag eerst verdedigend niet goed en toen kwamen zij op 3-0. Toen we tegen scoorden ging het beter en hebben we het goed gedaan tegen de kampioen’, meent Jeroen Nieuwstraten.

Door het wegvallen van Capelle , zijn de resultaten tegen deze clubs geschrapt en dit werkt in het nadeel van de Spijkenisser hockeysters. Nu zit de ploeg officieel bij de slechtste twee nummers tien en die degraderen. Toch is er nog hoop voor de ploeg uit onze stad. ‘We hebben aangevraagd om met een wildcard alsnog in de derde klasse te blijven. De bond zal daar over beslissen. Dat ligt aan het aantal wildcards dat is aangevraagd. Er zijn vier mogelijkheden. Ze weigeren het. Of we spelen tegen een andere kandidaat. Het is ook mogelijk met een drieluik. Laatste mogelijkheid is dat er weinig wildcards zijn aangevraagd en dat ze ons in de derde klasse houden, het is afwachten’, zegt de oefenmeester tot besluit. Men verwacht deze week een antwoordt van de hockeybond. Mocht er in een tweeluik of drieluik worden gespeeld, dan zal dat op 16 juni gebeuren.

Speelster HV Spijkenisse:

Nicolette van Drunen; Ellen Mertens; Vivian van Krimpen; Daphne van Doorn; Marleen Ooms; Anouk Been; Jamie Zeegers; Ellen Schutte; Kim Witteveen. Lonneke van Breugel en Nina van de

Berg. Er werd ingevallen door Pernille Meeder, Denise Trommels en jeugdspeelsters Megan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant