Spijkenisse naar volgende ronde nacompetitie na overwinning op Broekster Boys

Sport 978 keer gelezen

Spijkenisse - Spijkenisse heeft de volgende ronde van de nacompetitie bereikt. De groen-witten wonnen op een aangenaam warm Jaap Riedijk met 3-1 van het Friese Broekster Boys.

Al binnen tien minuten waren beide ploegen al gevaarlijk geweest. Eerst was Ricardo van Twist dichtbij een doelpunt, maar de doelman voorkwam het openingsdoelpunt. Even later luidde een misverstand in de Spijkenisse-defensie een kans in, maar een doelpunt bleef uit. Bradley Tuinfort kopte op het kwartier het leer op de lat.

Na ruim een half uur kwam Spijkenisse terecht op voorsprong: Jawad Bellahsan ging zijn tegenstander voorbij en schoot van afstand laag raak in de verre hoek. Even voor rust kwam Broekster Boys op gelijke hoogte. Een hoekschop werd eerst nog op de lat gekopt, waarna Jan Tijtsma de bal simpel kon binnen tikken.

Spijkenisse kwam na de rust pas in minuut 72 weer op voorsprong. Een prachtige groen-witte aanval over veel schijven eindigde bij een Duane Tjen-A-Kwoei die koeltjes afrondde. Een ruime tien minuten voor tijd werd het duel in het slot gegooid: Jawad Bellahsan bediende Julièn Gret met een van het doel afdraaiende voorzet en Gret kopte de bal over de doelman heen.

Spijkenisse - Broekster Boys 3-1 (1-1)
33. Jawad Bellahsan 1-0, 45+. Jan Tijtsma 1-1, 72. Duane Tjen-A-Kwoei 2-1, 78. Julièn Gret 3-1

Spijkenisse: Ragip Ozrak, Sirano Kartosonto, Morris de Hoog, Daan van der Harst (83. Marvin van der Pluijm), Duane Tjen-A-Kwoei, Xander Buitenhek, Alessandro Franzoso (83. Adam El Fazazi), Ricardo van Twist, Daan Bourgonje (90. Giovanni Davidse), Jawad Bellahsan, Bradley Tuinfort. (35. Julièn Gret)