Afbeelding
Foto: GroenLInks-PvdA Zuid-Holland

GroenLinks-PvdA Zuid-Holland wil handhaving op het aantal vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport

Politiek 440 keer gelezen

De fractie GroenLinks-PvdA in de provincie Zuid-Holland vindt het onwenselijk dat er niet kan worden gehandhaafd op bestuurlijke afspraken die met het vliegveld zijn gemaakt over het aantal nachtvluchten. 

Naar aanleiding van het recentste handhavingsrapport van de Inspectie Leefomgeving en Transport heeft de partij vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland.

In dat rapport staat dat afspraken over het aantal nachtvluchten en commerciële vluchten niet kunnen worden gehandhaafd, omdat de afspraken niet zijn vastgelegd in wet- en regelgeving.

“In het verleden zijn er afspraken gemaakt met het vliegveld over het aantal nachtvluchten. Vervolgens is het aantal vluchten jarenlang alleen maar toegenomen. Dit geeft ons weinig vertrouwen dat nieuwe afspraken wel nagekomen worden. We willen daarom bij de minister aandringen op mogelijkheden tot handhaving.” aldus Statenlid Lars Klappe (GroenLinks-PvdA).

Fractievertegenwoordiger Faraz Safavi Nic (GroenLinks-PvdA): “Nachtvluchten zorgen voor extra veel geluidsoverlast voor omwonenden. We zullen er altijd voor waken dat deze overlast zo klein mogelijk blijft.”

De Inspectie Leefomgeving en Transport controleert of Rotterdam The Hague Airport zich aan de geluidsnormen en regels houdt. Gebeurt dat niet, dan kan de Inspectie maatregelen nemen en dwangsommen of boetes opleggen.

De schriftelijke vragen zijn mede ingediend met SP, Volt, D66, Partij voor de Dieren en ChristenUnie. In het landelijke verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamer had GroenLinks-PvdA staan dat het vliegveld in Rotterdam dicht moet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant