Afbeelding
Foto: Michel Klink Fotografie

De Lege Zetel Partij zoekt kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023

Politiek 774 keer gelezen

Nissewaards gemeenteraadslid Frank van Boven zet plannen betreffende Lege Zetel Partij door.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 heeft bijna 60% van de stemgerechtigden in de gemeente Nissewaard geen stem uitgebracht. In plaats van 60% lege zetels in de gemeenteraad, worden hun stemmen verdeeld over de bestaande partijen. Een minderheid heeft het dus voor het zeggen.

Een stem op de Lege Zetel Partij gaat voor echte lege zetels in de vergadering(en)
Bij verkiezingen kan, als de LZP mee doet, gekozen worden voor lege zetels in de gemeenteraad, Provinciale Staten (indirect Eerste Kamer), Tweede Kamer en Europees Parlement. Hoe meer stemmen op de LZP, hoe meer lege zetels in de vergadering(en). Een stem op de LZP is tevens een goed alternatief voor de blanco stemmer. De afwezigheid van LZP gemeenteraads-, Provinciale Staten- (indirect Eerste Kamer-),Tweede Kamer- en Europees Parlementsleden in vergaderingen geeft een signaal af, dat er veel burgers zijn, die geen interesse of vertrouwen meer in de politiek hebben.

Burgers krijgen directe invloed
De LZP kan vragen, ideeën of verzoeken van burgers omzetten in schriftelijke vragen en conceptmoties en deze indienen bij gemeenten, Provinciale Staten (indirect Eerste Kamer), Tweede Kamer en Europees Parlement. Dit is directe democratie, aldus de initiatiefnemer.

Provinciale Statenverkiezingen 2023
Op woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Statenverkiezingen. De LZP gaat proberen om in alle Nederlandse provincies mee te doen en zoekt daar toe kandidaten. De volgorde van aanmelding is de volgorde op de kieslijst. Dus wees er snel bij.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het wervingsformulier op legezetelpartij.nl. Frank van Boven: ‘Zo kunnen we de niet-stemmers en mensen die zich niet gehoord voelen zichtbaar kunnen maken in ons politieke systeem.’ Tevens kunt u zich aanmelden als LZP kandidaat voor uw gemeenteraad, Tweede Kamer en Europees Parlement

Uit de krant

Uit de krant