Kandidaat Thea van der Borgt: GroenLinks wil dat iedereen meedoet!
Kandidaat Thea van der Borgt: GroenLinks wil dat iedereen meedoet! Foto: PR

GroenLinks wil dat iedereen meedoet!

Politiek 302 keer gelezen

GroenLinks Nissewaard wil een warm welkom voor vluchtelingen! Dit stelt kandidaat Thea van der Borgt.

In Nissewaard komen ieder jaar een aantal asielzoekers wonen. Dit is ook afgesproken met de landelijke overheid. GroenLinks vindt het belangrijk dat deze nieuwe Nissewaarders hun plek vinden in onze gemeente en mee kunnen doen. Daarom ging GroenLinks op bezoek bij enkele statushouders en een vrijwilliger van Vluchtelingenwerk om te horen hoe ze het wonen in onze gemeente ervaren en hoe ze geholpen worden om hier hun plek te vinden.

De statushouders vertelden dat ze heel blij en dankbaar zijn voor de wijze waarop Nederland en de gemeente Nissewaard voor hen een veilige plek heeft geregeld. Ze hebben wel tijd nodig om hun nieuwe woonplaats te leren kennen en de taal te leren. Gelukkig zijn er vrijwilligers die hen daarbij helpen. Toen ze in hun huis kwamen was daar niets en een vrijwilliger heeft hen geholpen om met het geleende geld wat ze van de gemeente kregen meubels en huisraad aan te schaffen. Dit geld moeten ze in termijnen terug betalen aan de gemeente. Ze willen het liefste zo snel mogelijk werk vinden of een opleiding gaan volgen zodra ze hun inburgeringsdiploma hebben gehaald. Want ze willen liever niet afhankelijk zijn van een uitkering. Ze willen juist iets terug doen en een bijdrage leveren.

GroenLinks vindt het belangrijk dat de gemeente Nissewaard er alles aan doet om de statushouders zo snel mogelijk aan een echte baan te helpen of een goede opleiding. Er is momenteel overal een tekort aan werknemers dus is het belangrijk dat zij aan de slag kunnen en zo hun eigen geld kunnen verdienen in plaats van leven van een bijstandsuitkering en gratis werken bij de gemeente via VoornePuttenWerkt. GroenLinks zal er dan ook op toe zien dat de gemeente Nissewaard er alles aan zal doen om dat mogelijk te maken. Bent u er ook voor dat iedereen meedoet en gunt u de statushouder een veilige plek in Nissewaard? Stem dan op 16 maart GroenLinks lijst 12.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant