Afbeelding
Foto: VVD

Even buurten in Groenewoud

Politiek 260 keer gelezen

Spijkenisse - De Nissewaardse VVD is afgelopen weekend even gaan buurten in de Groenewoud om in gesprek te gaan met de bewoners. ‘De aandachtspunten die dit keer naar voren kwamen hadden vooral te maken met doorstroming op de woningmarkt. Verschillende bewoners gaven aan door hun leeftijd graag te willen verhuizen, maar lastig aan een nieuwe woning te komen in deze huizenmarkt. Als kans voor deze bewoners is dan ook gesproken over de herontwikkeling van de Marckenburgh. Verder blijf groenonderhoud een belangrijk aandachtspunt’,  aldus fractievoorzitter Angelique Twisker.

De Marckenburgh staat inmiddels enkele jaren leeg, iets wat in tijden van woningnood niet uitlegbaar is. De Nissewaardse VVD wil dan ook dat het college tempo gaat maken om met de herontwikkeling van dit gebouw aan de slag te gaan en dat dient uiteraard te gebeuren in goed overleg met de buurtbewoners. 

Deze gesprekken gingen over de goede punten van de wijk en uiteraard ook wat er beter kan. ‘Op deze manier horen we in een persoonlijk gesprek van de bewoners wat echt belangrijk is en wat de gemeente beter kan doen. Het rapportcijfer wat bewoners deze wijk gaven was gemiddeld een 8’,  aldus kandidaat-raadslid Marc van Baren. 

Uit de krant