Afbeelding

Motie PvdA aanplanten Voedselbos aangenomen

Politiek 340 keer gelezen

PvdA Nissewaard heeft tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces een motie ingediend met het verzoek een onderzoek te doen naar het aanplanten van een zogenaamd voedselbos.

Het jaar 2021 is door de FAO, de voedsel en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, uitgeroepen tot internationaal jaar van groente en fruit. Dit inspireerde de PvdA om te kijken hoe ook in Nissewaard meer bewustwording kan worden gekweekt voor het belang van groente en fruit voor onze voedselvoorziening.

In het collegeakkoord staat dat er mogelijk kleine bossen worden aangeplant in Nissewaard. De PvdA zou het fantastisch vinden als in deze kleine bossen ook fruitbomen, notenbomen en bessenheesters kunnen worden geplant. En in plaats van mos zouden kruidensoorten gebruikt kunnen worden als bodembedekkers.

De meeste fracties steunden de PvdA hierin en ook de wethouder gaf aan een dergelijk onderzoek te omarmen. Dus wellicht kunnen inwoners van Nissewaard over een paar jaar een lekker rood appeltje eten uit het Nissewaardse bos.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant