Foto: politie
Foto: politie

Cocktailprikkers bij voordeuren

do 5 jan 2017, 17:34 Politie 371 keer gelezen

Spijkenisse - In diverse wijken in Spijkenisse zijn cocktailprikkers in de voordeur aangetroffen, zo meldt de politie op Facebook. Opvallend was dat de prikkers bij sommige huizen waren aangebracht, waarvan de bewoners op vakantie waren. Hiermee zou men mogelijk willen kijken of de bewoner thuis of (langdurig) afwezig is.

De politie wil nogmaals benadrukken dat het belangrijk is om preventiemaatregelen te nemen, om het inbrekers moeilijk te maken om hun slag te slaan.

Tips
Laat de woning achter met een bewoonde indruk. Maak afspraken met buren of kennissen om post, kranten en zonnewering te verzorgen Zorg zo nodig in de avonduren in uw huis voor verlichting met enkele tijdschakelaars. Hang in uw (achter)tuin desnoods een vissnoer of zwart garen tussen lege flessen.Een inbreker kan dat in het donker moeilijk zien. Het glasgerinkel wordt vermoedelijk wel gehoord door buren en verjaagt de inbreker. Laat geen ladders of opklimmateriaal onbeveiligd buiten liggen. Merk uw waardevolle spullen en registreer deze. Meld niet op de sociale media, dat je op vakantie gaat/bent.

Help de politie
De politie is druk bezig om woninginbraken en insluipingen tegen te gaan en op te lossen. Daarbij zijn speciale teams actief, maar is informatie van burgers ook erg belangrijk. Hoe meer informatie zij hebben, hoe beter dit is voor het onderzoek en des te eerder zicht op mogelijke daders gekregen kan worden. Ziet u bijvoorbeeld een verdacht persoon in uw buurt lopen, of een auto meerdere malen doelloos rond rijden, schroom dan niet om de politie te bellen. Bij verdachte situaties kunt u bellen naar 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, bel dan naar 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan naar 0800-7000.

Uit de krant