Foto: PR
Foto: PR

Rapalje - Met de billen bloot

Entertainment 100 keer gelezen

Spijkenisse - Vanavond staan de heren van Rapalje met hun nieuwe show in Theater de Stoep. In deze show gaan zij terug naar het begin en nemen ze de bezoekers mee naar het ontstaan van Rapalje.

'We hebben een volledig nieuw decor', vertelt David Myles. 'Geen danstafel, maar het straatbeeld van Groningen met bordes, grasperk en bankjes.' In dat decor maken de bezoekers kennis met de straatmuzikanten. William trad alleen op, Marcel (Maceál) en Dieb samen. 'Dieb durfde niet alleen', grapt David, die zelf deel uitmaakte van diverse pipebands.

Terug naar de begintijd
Ieder bandlid laat in de show zien wat hij deed voordat Rapalje werd gevormd. 'Marcel en Dieb begonnen de band, haalden William erbij en als laatste kwam ik erbij', geeft David aan. De keuze van de muziek werd bepaald tijdens een bezoek aan een Ierse kroeg met live muziek. Deze sprak Marcel en Dieb wel aan en zo ontstond het karakteristieke geluid van Rapalje. Vooral in het tweede deel van de voorstelling staat de huidige muziek centraal, met nieuwe nummers en dans want ook de danseressen die al ruim 12 jaar bij de grote voorstellingen aanwezig zijn, zijn er in De Stoep bij.

Met de billen bloot
De verwachtingen voor de nieuwe show zijn hooggespannen. Maken de heren de titel 'Met de billen bloot waar'? David doet er wat geheimzinnig over, maar verklapt tenslotte toch dat de heren op enig moment letterlijk met de billen bloot gaan.

De voorstelling begint om 20.15 uur in de grote zaal van Theater De Stoep. Kaarten à € 20,00 (€ 19,00 CJP/65+) zijn te bestellen via www.theaterdestoep.nl en 0181-652222.

Uit de krant