Afbeelding
column

Feestdagen

Column 389 keer gelezen

Feestdagen, die hebben we genoeg in het voorjaar. Goede vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Allemaal vrije dagen geënt op het christelijk geloof. Voor sommigen daarom serieuze dagen, voor de meesten tegenwoordig gewoon lekker vrij, even niet werken. En dan hebben we ook nog Koningsdag en 5 mei Bevrijdingsdag. Voor iedereen feest en voor veel mensen nog meer vrij van werk en school.

Voor de Islamitische Nederlanders komen daar ook de Ramadan en het Suikerfeest nog eens bij. De Ramadanperiode valt dit jaar in april, het Suikerfeest vanaf 1 mei dus nog meer feest. Kan me wel voorstellen dat je het eind van de Ramedan wil vieren. Een maand lang niet eten en drinken van zonsopkomst tot zonsondergang is een zware tijd.

Wel eens lastig dat geloofsfeestdagen telkens verschuiven op de kalender. Alles rond Pasen en Pinksteren verschuift iedere keer, net zoals de Ramadan trouwens. Dat terwijl Kerst wel altijd op dezelfde datum gevierd wordt. Er zal wel een goede reden voor zijn. Jammer ook dat er niet wat van dit soort dagen in de zomer of herfst vallen. Dan zou de verdeling logischer zijn.

Ach wat zou het, we hebben prachtig weer gehad tijdens de Pasen dus wat wil je nog meer. Mooi weer met Koningsdag? Ja zou fijn zijn, heb net even gekeken op buienradar en het lijkt goed uit te vallen!

Allemaal alvast een plaatsje reserveren op de vrijmarkt en oude meuk verkopen. Pak de Oranje outfit en ga feesten. Of lekker op pad, boek een plek op een camping of in een B&B, hotel of bungalowpark. Thuis blijven? Ook goed! Ga eens lekker varen met een van de fluisterboten, vanaf Spijkenisse of vanaf Zuidland. Het zijn mooie tochten en het is er goed weer voor!

Ga lekker wandelen door de prachtige duinen of langs het strand. Fietsen rond het eiland. Of iets minder afstand, langs de Bernisse of het Brielse meer. Een terrasje pikken en weer eens lekker uitgebreid gaan eten. Er is zoveel te doen op ons mooie eiland. Maar gewoon lekker thuis genieten in de tuin mag ook hoor!

Ik wens iedereen een hele fijne Koningsdag en alvast Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren, dan hebben we het maar gelijk gehad. Geniet ervan, Het mag weer, het kan weer!

Fred Lorsheijd

Uit de krant

Uit de krant