Afbeelding
column

Weekendje Oisterwijk?

Column 292 keer gelezen

Als je hard werkt en lange dagen maakt moet je er zo nu en dan even tussenuit. Om uit te rusten en even tot jezelf te komen. Dus zijn mijn vrouw en ik afgelopen weekend naar Oisterwijk vertrokken. Je weet wel van “de Swaen” van Cas Spijkers en van die zware eikenhouten meubelen 45 jaar geleden. De fabriek is verdwenen, de meubelen zijn er nog, niet kapot te krijgen. Mooie plaats ook, prachtige oude panden! Helaas op vrijdag niet al te vroeg vertrokken, dan sta je in de file! Wat normaal een uurtje rijden is, werd nu ruim 2 uur! Mijn vrouw had (van buitenaf) een leuk hotel geboekt bij het grote ven in het bos. Prachtige omgeving! Het was er druk, we hadden ook het diner geboekt en die zaal was barstensvol. Met weinig personeel is het dan moeilijk iedereen op tijd te bedienen, zelfs met de beperkte keuze op de kaart.

Niet geklaagd, het eten was redelijk. Maar die kamer! We zijn in een hotel in Ossendrecht geweest, dat was in een woord smerig. Gevaarlijk kapot stopcontact. Erg vieze badkamer, smerig tapijt. Het geld niet waard.

Een hotel in Lattrop was ondanks de hoge prijs niet veel beter. Kapotte koelkast, rammelende lampen, doorgezakte stoel en een bank waar de vlekken in zaten. Bleek een kamer te zijn die gerenoveerd moest worden. Men loste het super op door ons een vervangend weekend aan te bieden. Nu dus Oisterwijk, een vieze douchecabine. Een totaal versleten kunststof wasbak die allang vervangen had moeten worden. Vlekken in het tapijt. Ligt het aan ons of trekken we dit aan? Bij de receptie werd gezegd “door corona kon het niet gerenoveerd worden”. Dank je de koekoek. Die wasbak had minstens 5 jaar geleden al vervangen moeten zijn. Soms voel ik me net de mystery guest van de vakantieman.

Het vermelden waard, het restaurant direct naast het hotel, Brasserie ome Jan! Een vreetschuur zoals wij dat thuis noemen. Groot en zeer druk. Dan kan je vooraf denken, dat is 1 vanwege super lage prijzen of 2 bijzonder goed eten. Gelukkig het laatste. En dan hoor je dat daar maar 4 man in de keuken staan. Snel op tafel en redelijke prijzen. Respect voor ome Jan! Reden om eens terug te gaan, er zijn nog meer hotels in Oisterwijk!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant