Kinderen mochten zelf meebeslissen over de welke speeltoestellen in de speeltuin kwamen.
Kinderen mochten zelf meebeslissen over de welke speeltoestellen in de speeltuin kwamen. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Spelen maar! in Schenkel

Actueel 1.549 keer gelezen

Spijkenisse – In Schenkel werd vanmorgen de nieuw aangelegde speeltuin aan het Wupperpad in gebruik genomen. Wethouder Jan Willem Mijnans was aanwezig, maar liet de opening over aan kinderen uit groep 2/3 van de nabijgelegen basisschool De Piramide.

De kinderen uit de wijk mochten meepraten over hoe de speeltuin eruit moest komen te zien; daarbij konden ze hun voorkeur aangeven voor één van  twee voorbeeldspeeltuinen. De verschillende speelelementen zijn geschikt voor kinderen van drie tot twaalf. Zo zijn er een glijbaan, trampolines en wip voor de kleinsten en een klimwandje, schommels en een hindernisbaan voor wat grotere kinderen geplaatst. Onder de speelelementen is gezorgd voor val demping door middel van groene vriendelijk ogende rubbertegels. Ook zijn er bankjes en prullenbakken en werd gekozen voor graszoden in plaats van inzaaien voor de aanleg van de grasmat. Zodoende kon de speeltuin drie weken daarna in gebruik worden genomen.

Al 18 jaar geleden werd voor het eerst gepraat over de aanleg van een speeltuin op deze plek in de wijk, vertelde een buurtbewoonster bij de opening aan de wethouder. Beiden waren heel blij met het uiteindelijke prachtige resultaat. De speeltuin maakt onderdeel uit van de opknapbeurt die Schenkel onderging. Vanaf najaar 2018 werd een groot deel van de wijk her bestraat, het openbaar groen onder handen genomen en de speeltuin aangelegd, waarmee het project is voltooid. Ook andere plekken in wijken en kernen ondergingen al een opknapbeurt en er staan de komende tijd nog diverse projecten op stapel. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant