Jannick Lupescu pakte zondag in drie sets een punt voor LTC Spijkenisse. De ploeg speelt over twee weken om het landskampioenschap.
Jannick Lupescu pakte zondag in drie sets een punt voor LTC Spijkenisse. De ploeg speelt over twee weken om het landskampioenschap. Foto: Peter de Jong

LTC Spijkenisse wordt tweede en speelt play-offs

Actueel 315 keer gelezen

Spijkenisse – De tennissers van LTC Spijkenisse zijn in hun doelstelling voor dit seizoen geslaagd. De ploeg wilde graag bij de eerste vier komen en zodoende de finales om het landskampioenschap spelen via de play-offs.

Zondag waren minimaal drie punten nodig in het slotduel dat de ploeg op sportpark Groenewoud speelde tegen Leimonias uit Den Haag. Daarmee zou het op basis van sets op de vierde plaats eindigen boven huidig landskampioen Nieuwerkerk. Het werd zondag 5-1 voor LTC Spijkenisse en daardoor werd de ploeg zelfs tweede.

Prima zege
In de enkelspelen was het Boy Vergeer die niet was opgewassen tegen Yannick Ebbinghaus en in twee sets verloor. Winst was er voor Thorsten Sollie tegen Michel van der Goes die met 6-1 en 6-0 zegevierde. Jannick Lupescu won in drie games zijn partij. Het laatste enkelspel van Matthew Pierot werd ook gewonnen. De dubbelspelen werden zondagavond wegens de regen onderbroken, maar werden gewonnen door de Spijkenissers. 'We spelen play-offs, maar de tegenstander is nog niet bekend', liet captain Stefan Weeda weten. In het weekend van 15 en 16 juni mag LTC Spijkenisse daarom meedoen aan de play-offs in Nieuwerkerk aan den IJssel, dat vorig jaar de titel pakte. De tegenstander wordt via loting bepaald, komende donderdag bij de KNLTB.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant