Afbeelding
Foto: Peter Heine
video

Bewolking zorgde voor 'onzichtbare' sterrenkijkdagen

Actueel 275 keer gelezen

Spijkenisse – Op 15 en 16 maart werden de landelijke Sterrenkijkdagen gehouden.

Sterrenwachten in het hele land hielden demonstraties en open huis voor het publiek. Zo ook de enige in de regio 'Sterrenwacht Tweelingen' aan de rand van het Park Waterland in Spijkenisse. 

Helaas was het weer slecht. Geen honderden belangstellenden zoals in voorgaande jaren, maar op de vrijdagavond slechts zeven. Nu was er door de bewolking helaas ook niet veel te zien. Maar een bezoek aan de door vrijwilligers gerunde sterrenwacht Tweelingen is zonder meer een bezoek waard. Naast een gedegen uitleg over het universum zijn ook de mooie telescopen te bewonderen en natuurlijk die in de koepel. De sterrenwacht Tweelingen is van september tot en met mei, iedere vrijdagavond, vanaf 20:00 uur tot 23:00 uur geopend voor leden en bezoekers. Bij helder weer en/of bijzondere waarnemingen zijn zij langer geopend.

Ook bij bijzondere gebeurtenissen, zoals maansverduisteringen, is de sterrenwacht geopend en voor kinderfeestjes kunt u er ook terecht. De entreekosten zijn € 2,50 voor volwassenen, en € 1,50 voor kinderen. Kijk op http://www.sterrenwachtspijkenisse.nl/ voor meer informatie.

Peter Heine nam een kijkje bij de sterrenwacht en maakte onderstaande impressie:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant