Spivo groeit in de wedstrijd

Sport 218 keer gelezen

Spijkenisse - De eerste zege bleef dit weekend nog uit, maar Spivo liet wel verbetering zien in de uitwedstrijd bij Somas/Activia D2. Elke set was het niveau wat hoger dan de vorige en met name vechtlust en de servicedruk die Spivo de tweede helft van de wedstrijd produceerde beloven veel goeds. Spivo kwam na een 2-0 achterstand op gelijke hoogte, maar trok in de finale-set aan het kortste eind.

Spivo was vastberaden om de dip achter zich te laten en tegen Somas uit de startblokken te schieten. Het leek of basisspelers Anouk, Katja, Lyllou, Sabine, Romilda, Alicia en Carmel iets té graag wilden, want Spivo begon ongecontroleerd aan de wedstrijd. De passing stond onder druk en Spivo oogde onrustig. Er kon geen druk gezet worden op de Brabanders. Op Anouk haar service kwam Spivo terug tot 14-9. Spivo toonde meer strijdlust en de drietrapsraket Romilda (passing) - Anouk (set-up) – Lyllou (aanval) leverde enkele mooie punten op. Via een dubbele wissel kwamen Sabine en debutante Willianne (net 15 jaar geworden) het veld in. De achterstand bleef stabiel, maar Spivo was helaas niet bij machte om de in het begin opgelopen schade te repareren (25-18).

In de tweede set opende Spivo, met Rachelle en Daisy in de basis, scherper. Anouk maakte een sterke fase door, maar de opgebouwde kleine voorsprong werd ingelopen door Somas. Op het moment dat Spivo ook blokkerend meer grip leek te krijgen, belandde Spivo in een hele slechte fase. De foutenlast liep op en de aansluiting werd verloren (18-11). De set leek uit te gaan als een nachtkaars, maar Spivo weigerde op te geven. Lisa werd ingebracht en Daisy kwam een service. Ze serveerde de passlijn van Somas volledig zoek en Spivo kwam op een 19-20 voorsprong. Helaas kon Somas op tijd orde op zaken stellen en ging de set jammerlijk verloren (25-22).

Het geloof dat er meer te halen viel was wel degelijk geland bij Spivo. Somas maakte in de beginfase van set 3 meer fouten en Spivo profiteerde op Alicia's service. Daisy zette de lijn voort en tijdens die serie waren Carmel (achterveld) en Lyllou/Katja (aan het net) van grote waarde voor Spivo. Een deel van de riante voorsprong werd vervolgens verspeeld, maar Spivo kon lang een gat van 2 à 3 punten behouden. Op 15-17 kwam Lisa aan service en dankzij haar opslag, zonder de rest daarmee te kort te doen, kon Spivo uitlopen naar 15-23. Het gat was geslagen en in de laatste fase van de set overklaste Spivo de thuisploeg (17-25).

Elke set kon Spivo zich verbeteren en dat was ook de doelstelling voor set 4. Anouk trok Spivo gelijk in gang met een serviceserie (0-4). Somas was echter op tijd bij de les en trok de stand gelijk. Sabine werd ingebracht aan Spivozijde. Even pakte Somas het initiatief, maar gelukkig kwam Lisa weer aan service. Spivo ging erop en erover en kon de voorsprong vasthouden. Er ontwikkelde zich een emotionele set en gelukkig kon Anouk haar middelspeelsters Alicia en Lyllou goed vinden. Daisy kwam terug binnen de lijnen en alsof het nog niet genoeg was produceerde Lisa ook in het einde van de set een serie dodelijke services. Spivo kwam hierdoor en door de scorende Katja en Lyllou op 18-23. Met een ace van Lyllou eindigde set 4 (19-25).

Vol goede moed begon Spivo aan de finale. De eerste punten waren blokpunten en tot 4-4 ging het gelijk op. Somas kwam even los, maar daar was gelukkig Lisa die Spivo naar 6-7 serveerde. Anouk trok de goede lijn door en bracht Spivo naar 8-10. Tijdens een sterke serie van Somas, waarin Spivo een zeer ongelukkig arbitrair moment meemaakte, wankelde Spivo. De frustratie nam toe en de controle in passing ontbrak. Spivo vocht tot het laatste punt, maar Somas was de gelukkigste (15-12).

Gemengde gevoelens overheersten na afloop. Spivo is van een 2-0 achterstand teruggekomen, heeft beter gespeeld dan de vorige twee wedstrijden, de servicedruk liep goed en er is als team gestreden. Aan de andere kant was het niveau in de eerste twee sets niet goed, had er in de 2e en 5e set meer in gezeten en is er weer verloren. De uitslag staat en het is wat het is. Ze nemen de positieve dingen mee en trainen deze week keihard om zaterdag goed voor de dag te komen in de thuiswedstrijd tegen Taurus D1.