Afbeelding
Foto: M. de Haas
Uw lokale ondernemer

Een leven lang liefde

Actueel 476 keer gelezen

Ieder mens is op zoek naar liefde en verbinding

Heenvliet – Ieder mens wil zich geliefd en gewaardeerd voelen. Dit geldt in het bijzonder voor de relatie met onze geliefde. We willen de zekerheid hebben dat onze geliefde er voor ons is wanneer wij dat nodig hebben. Wanneer deze zekerheid dreigt weg te vallen, worden we overspoeld door emoties zoals verdriet, boosheid, pijn en angst. Vanuit deze emoties maken wij elkaar verwijten of sluiten wij ons voor de ander af.

In ieders relatie is er wel eens onenigheid of ruzie. Wanneer ruzies steeds hetzelfde verloop hebben of een bepaald onderwerp steeds tot onenigheid leidt, kan relatietherapie of het Houd me Vast programma helpen.Kristel Starke, GZ-psycholoog bij Een Leven Lang Liefde, helpt stellen met relatietherapie. Daarnaast is zij de eerste op Voorne-Putten die Houd me Vast aanbiedt.

Relatietherapie
Wanneer een stel zich aanmeldt met relatieproblemen gaat dit vaak over zaken zoals het huishouden, geld, de kinderen of seks. Partners geven aan dat zij veel ruzie maken, niet communiceren of uit elkaar gegroeid zijn. "Vaak zie je dat deze stellen gevangen zitten in een negatieve spiraal en hulp willen om deze te doorbreken."

Emotionally Focused Therapy
De basis van de relatietherapie is Emotionally Focused Therapy (EFT). Hierbij proberen we samen met het stel een beeld te krijgen van de negatieve spiraal waarin zij terecht gekomen zijn. Tijdens de therapie wordt dat patroon doorbroken, waardoor de partners zicht kunnen krijgen op de emoties die achter de ruzies of stiltes schuilgaan. Op dat moment kunnen zij weer open staan voor elkaars behoeften en is er ruimte voor nieuwe verbondenheid. 

Houd me Vast
Houd me Vast is geschikt voor ieder stel dat wil werken aan het verbeteren van hun relatie. Het is een programma dat gebruik maakt van EFT. Houd me Vast is een concreet programma dat bestaat uit een intake, zeven bijeenkomsten en een nagesprek. Onder begeleiding van een therapeut leren jullie negatieve patronen in jullie relatie te herkennen en te doorbreken. Ook kijken we naar welke emoties er achter de negatieve patronen schuilgaan. Door het uitspreken van wat je van de ander nodig hebt en de positieve reactie van de ander ontstaat meer verbondenheid en een hechtere relatie. Om als therapeut te ervaren wat Houd me Vast met je doet, hebben Kristel en haar man hier zelf ook aan deelgenomen. "Het is een intensief programma, waardoor je op een heel andere manier naar je relatie, je partner en jezelf gaat kijken. Liefdevolle verbondenheid is de sleutel naar een leven lang liefde." 

Aan de slag met je relatie
Wil je meer weten over (EFT)Relatietherapie of Houd me Vast, of wil je advies in jullie situatie? Neem contact op of kijk op www.eenlevenlangliefde.nl 

Een Leven Lang Liefde
Stationsweg 24A
3218 AV Heenvliet
06-42754589
www.eenlevenlangliefde.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant