Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Veel bekijks bij jongerenactie The Hunt

Algemeen 2.625 keer gelezen

Spijkenisse - Meer dan zestig kinderen tussen de 10 en 16 jaar ondervonden vandaag hoe het voelt om te vluchten van politie, jeugdboa’s en Jongerenwerk tijdens The Hunt in Maaswijk in Spijkenisse. Het was de eerste keer dat dit in Nissewaard werd georganiseerd.

Er werd luidkeels afgeteld totdat de klok om 16:00 uur sloeg. Op dat moment gaf Foort van Oosten een startschot met een partypopper bij het Jongerencentrum Maaswijk en mochten de kinderen, ieder met een deelnemersnummer op zijn rug, beginnen te rennen. Zij kregen vijf minuten voorsprong voordat de in totaal 24 agenten, boa’s en jongerenwerkers met de voet, op de fiets óf op de motor op pad gingen. Als de jongeren twee uur lang niet afgetikt worden door hen én twee stempels bij de stempelposts op hun kaart halen, hebben zij gewonnen. Het gebied waar zij zich konden verstoppen werd afgezet met lint, waarbij er rekening is gehouden met het verkeer en het vermijden van grote wegen.

Veel bekijks
De actie haalde veel bekijks. Buurtbewoners keken bezorgd uit het raam vanwege de linten en een helikopter die over de Maaswijk vloog. Gelukkig konden de winkeliers en ouders van de kinderen de meeste buurtbewoners geruststellen. The Hunt is een samenwerking tussen Jongerenwerk, de gemeente en de politie. ‘We hebben allemaal contact met jongeren in de gemeente vanuit ons eigen vakgebied. Met deze actie zoeken we de verbinding op met deze jongeren op een laagdrempelige manier. Misschien gaan zij hierdoor op een andere manier naar ons werk kijken’, vertelt jeugdagent Patrick Heijkamp.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant