Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Weekend- en nachtafsluiting Botlekbrug

Verkeer 696 keer gelezen

Regio - Komend weekend is de Botlekbrug afgesloten voor wegverkeer en (brom)fietsers en voetgangers vanaf zaterdagochtend 29 september 05.00 uur tot en met de vroege maandagochtend 1 oktober 02.00 uur.
In dit weekend worden omloopwielen vervangen aan de Botlekzijde van de brug. Daarnaast is de brug van woensdagavond 26 september op donderdagochtend 27 september ook afgesloten in verband met regulier onderhoud.

Afsluitingen wegverkeer
woensdag 26 september 22.00 uur tot donderdag 27 september 05.00 uur (regulier onderhoud)
zaterdag 29 september 05.00 uur tot maandag 1 oktober 02.00 uur (wisselen omloopwielen)

Het wegverkeer wordt omgeleid via de Botlektunnel. De omleiding voor het vervoer van gevaarlijke stoffen die niet door de tunnel mogen is via de Eilandenroute.

Afsluitingen (brom)fietsers en voetgangers
woensdag 26 september 22.00 uur tot donderdag 27 september 05.00 uur (regulier onderhoud)
zaterdag 29 september 05.00 uur tot maandag 1 oktober 02.00 uur (wisselen omloopwielen en onderhoud aan de voegovergangen van de tijdelijke (brom)fietsverbinding)

Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Spijkenisserbrug en Hartelbrug. De omleiding wordt met gele borden aangegeven en op www.rijkswaterstaat.nl/Botlekbrug staat onder Hinder en Maatregelen een factsheet met de omleidingsroute.

Hinder hoge scheepvaart
Op bovengenoemde data is er ook hinder voor de hoge en diepstekende scheepvaart.
Zie Bericht aan de scheepvaart (BAS) nr. 62 en nr. 152.

Altijd op de hoogte met gratis sms-service Rijkswaterstaat
Door BBRUG AAN te sms'en naar 3669 kunt u zich aanmelden voor de gratis sms-service zodat u direct op de hoogte bent van (langdurige) afsluitingen van de Botlekbrug en stremmingen van de Oude Maas en u uw reis, indien mogelijk, kunt aanpassen of uitstellen.

Ook afsluitingen Botlektunnel en Thomassentunnel
Komende week wordt niet alleen aan de Botlekbrug gewerkt, ook in de Botlektunnel en de Thomassentunnel in de A15 wordt onderhoud aan de tunnelsystemen gepleegd.

Afsluitingen tunnels:
donderdag 27 september 20.00 uur tot vrijdagochtend 28 september 05.00 uur is de Thomassentunnel afgesloten. Omleiding is via de Calandbrug.
vrijdag 28 september 20.00 uur tot zaterdagochtend 29 september 03.00 uur is de Botlektunnel afgesloten. Omleiding is via de Botlekbrug.

Onderhoudswerkzaamheden A15
Rijkswaterstaat voert van 5 oktober tot 7 oktober onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt op de A15 vanuit Rotterdam richting Ridderkerk.

Van vrijdag 5 oktober 22.00 uur tot zondag 7 oktober 09.00 uur vinden er werkzaamheden plaats tussen knooppunt Vaanplein en knooppunt Ridderkerk-Noord. De hoofdrijbaan is daarbij dicht, maar de parallelrijbaan blijft open. Tijdens de nachten zijn ook een aantal verbindingswegen afgesloten. Daar wordt het verkeer kort omgeleid. Dit zorgt voor verkeershinder.

Afsluitingen
Tijdens de weekendafsluiting zijn afgesloten:
 De hoofdrijbaan van de A15
 De toerit Barendrecht/Rotterdam-IJsselmonde (20) (op zaterdag van 09.00 uur tot 22.00 uur)

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Meer informatie
Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/Botlekbrug en in de berichten aan de scheepvaart die staan op www.vaarweginformatie.nl. Ook kan gebeld worden met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant