Brons voor Joey van 't Verlaat (r) in Denemarken.
Brons voor Joey van 't Verlaat (r) in Denemarken. Foto: PR

Joey van 't Verlaat verrast met brons op WK Duathlon

Sport 441 keer gelezen


Odense (Denemarken) - TVS'90 atleet Joey van 't Verlaat stond vrijdag aan de start van het WK Duathlon voor junioren in het Deense Odense.

Na een snelle start vormde zich bij het ruim 5 kilometer lange looponderdeel al een kleine kopgroep. Deze kopgroep van drie man stapte met een voorsprong van bijna vijftien seconden op twee Deense atleten op de fiets. Het verschil tussen de koplopers en de achtervolgers liep langzaam op tijdens de 20 kilometer op de racefiets. Terugkomend in de wisselzone voor de afsluitende 2,5 kilometer lopen was het podium bekend, alleen de volgorde was erg spannend. Uiteindelijk won de Brit Matthew Willis dankzij een snelle afsluitende run.

Joey van 't Verlaat passeerde elf seconden na de nummer twee, de Deen Thor Bendix Madsen de finish. Tevreden keek hij terug op zijn derde plek. 'Vooraf had ik gehoopt op een plaats bij de eerste zes, maar op de fiets was al duidelijk dat het podium haalbaar was. Ik wist dat de Brit en de Deen snelle lopers waren dus moest ik op de fiets een hoop werk verrichten om ze zo vermoeid mogelijk aan het looponderdeel te laten beginnen. Helaas kostte dat toch veel energie en zat een nog hogere klassering er niet in. Maar uiteraard ben ik erg blij dat ik hier heb laten zien dat ik bij de beste van de wereld hoor.'

Bij de meisjes junioren startte Marije Hijman, ook lid van Triathlonvereniging TVS'90. Zij ging voortvarend van start en bleef bij het looponderdeel, haar sterkste punt, erg knap bij de koploopster en stapte als tweede op de fiets. Het door de wind lastige fietsparcours kostte haar veel kracht en daardoor viel zij iets terug. Maar eenmaal weer terug van het fietsen liet ze met een derde looptijd zien dat ze op dit WK thuishoort. Achter de Italiaanse Constanza Arpinelli, die de Nederlandse Shirin van Anrooij nipt voorbleef, werd Marije Hijman knap vijfde.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant