Chantal Blaak wint in Winssum.
Chantal Blaak wint in Winssum. Foto: Dick Soepenberg

Wereldkampioene Chantal Blaak wint in Winsum

Sport 418 keer gelezen

Groningen- Chantal Blaak heeft de Healhy Ageing Tour afgesloten met de tweede plaats in het eindklassement. Het podium van de enige etappekoers voor elite-vrouwen door Nederland kleurde geheel het oranje van Boels-Dolmans. Zo veroverde Amy Pieters in de tweede etappe de gele leiderstrui en gaf deze op de slotdag in Groningen niet meer uit handen. Olympisch kampioene Anna van der Breggen completeerde het podium op plaats drie, terwijl de Luxemburgse kampioene Christine Majerus het feest voor Boels-Dolmans op de vierde plaats in het eindklassement compleet maakte.

De Zuidlandse Chantal Blaak behaalde haar eerste overwinning van het wegseizoen in de tegenboogtrui. De wereldkampioene (foto) maakte in de vierde etappe naar Winsum deel uit van een kopgroep van dertien rensters. Na diverse demarrages liet zij in de sprint achtereenvolgens Kirsten Wild (Wiggle-High 5) en Monique van de Ree (Waowdeals) achter zich. Chantal Blaak, die dit seizoen al ereplaatsen bemachtigde in de WorldTour wedstrijden Strade Bianche (vierde), Trofeo Alfredo Binda (tweede) en de Ronde van Vlaanderen (vijfde), werd achter Kirsten Wild ook tweede in het puntenklassement. 'Deze etappekoers was een doel op zich, tevens een goede investering op de Amstel Gold Race aanstaande zondag. Maar ik ben ook blij dat ik mijn eerste zege in de regenboogtrui heb kunnen boeken', aldus Chantal Blaak.

Tegenslag
Chanella Stougje had minder geluk in de Healhy Ageing Tour, want de Zuidlandse kwam niet meer aan de start voor het vertrek van de derde etappe van Oldambt naar Winschoten. De renster van Parkhotel Valkenburg kreeg donderdagnacht te kampen met galstenen en werd overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Chanella Stougje, die eerder uitkwam in de WorldTour-wedstrijden van de Ronde van Drenthe, Driedaagse Brugge-De Panne (twaalfde) en de Ronde van Vlaanderen (52), is met pijnstillers op de been gehouden. 'Als het niet minder wordt, laat ik een scan maken.'

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant