Een schitterend insectenhotel in de tuin van Hart van Groenewoud.
Een schitterend insectenhotel in de tuin van Hart van Groenewoud. Foto: Foto-OK.nl

Onthulling insectenhotel tijdens Burendag in Groenewoud

Actueel 278 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen onthulde wethouder Mijnans in het kader van Burendag een schitterend insectenhotel in de tussen de woonblokken van Hart van Groenewoud gelegen binnentuin. Het initiatief hiervoor werd genomen door de vrijwilligers van het wijkcomité Groenewoud & Co en de bewonerscommissie.

Het is de vierde keer dat op deze locatie in de wijk Groenewoud Burendag gevierd wordt. Ieder jaar probeert de buurt iets blijvends voor de wijk te realiseren. Vorig jaar werd een mini (buiten)bieb op het terras voor de Kastanjerie in gebruik genomen.

In de tuin staan vandaag kramen waarin allerlei al dan niet zelfgemaakte spullen te koop worden aangeboden, zijn er lekkere hapjes die worden gesponsord door naastgelegen supermarkt en wokrestaurant en serveren studenten van het Zadkine college koffie en thee. Voor de kinderen zijn er een groot springkussen en demonstraties van de jeugdbrandweer. Ook vertellen afvalcoaches van de gemeente over het nieuwe afvalinzamelingsbeleid.

Het nieuwe insectenhotel, waaraan ook Hart van Groenewoud bewoners die als dagbesteding aan houtbewerken doen meewerkten, is nog niet helemaal af. Daarom vanmorgen aan de wethouder de taak om samen met de wijkcommissieleden nog enkele houten elementen aan het 'hotel' toe te voegen. Aan het eind van de middag wordt de Burendag in Groenewoud met een barbecue afgesloten. Het landelijke feest wordt jaarlijks op de 4e zaterdag in september georganiseerd. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Vooraf werden ruim 6000 activiteiten aangemeld.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant