Afbeelding
Foto: pvda

PvdA teleurgesteld over raadsbesluit Oudenhoorn

Politiek 179 keer gelezen

De PvdA raadsfracties van Nissewaard en Hellevoetsluis zijn zeer teleurgesteld over de stellingname van een meerderheid van de gemeenteraad van Nissewaard; deze besloot woensdagavond dat zij niet akkoord gaat met het provinciale voorstel voor de grenscorrectie waarbij de kern Oudenhoorn overgaat van Nissewaard naar Hellevoetsluis.

In mei besloot een nipte meerderheid van de Nissewaardse raad om het bemiddelingsvoorstel van Gedeputeerde Staten af te wijzen; nu werden door verschillende fracties krokodillentranen geplengd: zij hadden toen zo graag gewild dat het toenmalige collegevoorstel was goedgekeurd, maar door de ontijdige vakantie van twee raadsleden viel het kwartje de andere kant op. Nu kronkelden zij in alle richtingen om uit te leggen hoe erg ze dat vonden, maar dat zij nu niet anders konden dan akkoord te gaan met de zienswijze van het college. Daarmee lapten zij de wens van de bewoners van Oudenhoorn aan hun laars. Alleen de PvdA, LOB, Nissewaard Lokaal en Forza! Nissewaard deden recht aan de wens van 93% van de Oudenhoornaars en stemden tegen de zienswijze.

Daarbij is de PvdA vooral teleurgesteld en verbaasd over de stellingname van de Nissewaardse fracties van de VVD, CDA en D66. Hoe kan het toch dat de fracties van deze landelijke partijen in Nissewaard zich dermate anders opstellen dan hun geloofsgenoten uit Hellevoetsluis en hun vertegenwoordigers in de Provinciale Staten? Dit lijkt ver te staan van integere politiek. In elk geval hebben deze partijen het vertrouwen in de politiek hiermee zeker geen goed gedaan.

Het negeren van de overduidelijke wens van een grote groep inwoners, en het schaden van het vertrouwen in de politiek: daarom zijn de fracties van de PvdA in Nissewaard en Hellevoetsluis zo teleurgesteld.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant