De drie deelnemers van obs De Hoorn gingen als eersten van start.
De drie deelnemers van obs De Hoorn gingen als eersten van start. Foto: René Bakker

Scholieren Oudenhoorn, Heenvliet, Geervliet en Zuidland fietsen verkeersexamen

Actueel 599 keer gelezen

Abbenbroek – Vanmorgen 'toeterde' wethouder Mourik de eerste deelnemers aan het praktische verkeersexamen van basisscholen uit Zuidland, Oudenhoorn, Heenvliet en Geervliet weg. De tienjarige Manoa (1), Gijs (2) en elfjarige Charissa (3) van obs De Hoorn uit Oudenhoorn waren de eersten die van start gingen.

Het is het achtste achtereenvolgende jaar dat scholieren uit Nissewaard deelnemen aan het praktisch verkeersexamen. De route die vanmorgen gereden werd leidde door Abbenbroek en Heenvliet. Maar liefst 18 hulp(groot)ouders zaten op even zoveel punten langs de route opgesteld om de verkeersverrichtingen van de circa elfjarige kinderen te beoordelen. Er deden 123 scholieren mee van de scholen De Hoorn (Oudenhoorn), De Aanwas en De Vlasbloem uit Zuidland, Tweespan en Merula uit Heenvliet en de Markenburgschool uit Geervliet.

Zo'n 670 groep zeven leerlingen in Nissewaard fietsten de afgelopen drie weken een examenroute om hun vaardigheden in het verkeer te laten toetsen. De scholieren fietsen zowel in hun eigen school- en leefomgeving als in voor hen minder bekend terrein. Punten waar op gelet werd waren: richting aangeven en over de schouder kijken, goed rechts fietsen, maximaal met twee naast elkaar fietsen en het goed toepassen van de verkeersregels in de praktijk. Vooraf kon de te rijden route aan de hand van een speciale website geoefend worden, zodat het examen geen speurtocht werd en de kinderen hun aandacht bij het verkeer konden houden.

Al eerder legden de leerlingen het landelijk schriftelijk verkeersexamen af om te toetsen hoe het zit met kennis wat betreft verkeersregels en verkeersborden. Tijdens het praktisch examen moest deze kennis in de praktijk worden toegepast. De fietsen van de scholieren werden vooraf op eventuele mankementen (remmen, verlichting e.d.) gekeurd. Het examen is een actie in het kader van het project Veilige Schoolomgevingen in Nissewaard.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant