John Buijsman is er klaar voor.
John Buijsman is er klaar voor. Foto: PR

Scholentriathlon Hoogvliet-Spijkenisse

Algemeen 271 keer gelezen

Hoogvliet - 'Als je vijf keer per week De Marathon doet, wil je ook wel eens wat anders.' Dat moet John Buijsman gedacht hebben toen hij besloot naar Hoogvliet te komen om te finishen op het fraaie parcours van de Scholentriathlon. Na zijn finish wordt John (aka Gerard in De Marathon) direct geïnterviewd door landelijk bekend triathlonspeaker Ruud de Haan en zal hij handtekeningen uitdelen en voor selfies poseren.

Op vrijdag 9 juni doen naar verwachting maar liefst 1.000 kinderen mee aan alweer de 3e Scholentriathlon, georganiseerd door Triathlon Vereniging Spijkenisse (TVS'90). De Scholentriathlon Hoogvliet-Spijkenisse is daarmee de grootste scholentriathlon van Nederland.

Leerlingen van zes middelbare scholen en vijf basisscholen uit Hoogvliet, Spijkenisse en Pernis zijn al weken aan het trainen. In nauwe samenwerking tussen de Nederlandse Triathlon Bond en TVS'90 werden clinics gehouden om de kinderen klaar te stomen voor deze nieuwe uitdaging. Naast het sportieve doel laten de leerlingen zich sponsoren voor een zeer goed doel ; de Veteranenhond. Een hulphond voor militair veteranen met PTSS. Houders van een Hulphond hebben zelf diverse demonstraties gegeven op de scholen.

De basisscholieren starten in series vanaf 10.00 uur in Zwembad Hoogvliet, de middelbare scholieren starten vanaf 12.00 uur. Het fietsen gaat over de Aveling en langs de Oude Maas, de looprondes zijn in de omgeving van de Campus en rondom Metrostation Zalmplaat. De wisselzone en de finish zijn op het Campusplein.

In aanloop naar het WK Triathlon van 14-17 september in hartje Rotterdam is de Scholentriathlon één van de side events.

Op het Campusplein is de hele dag bedrijvigheid: er zijn attracties van de Landmacht en er zijn elk uur optredens van artiesten uit de ArtStudio; Gerson Rafael, Murvien en Jonathan Bale. Om 16.00 uur is de prijsuitreiking door John Buijsman en Edwin Smid en om 16.30 uur wordt er afgesloten met een spetterend optreden van JEBROER.

Door het Nieuwe Luxor zijn vijf door John gesigneerde hardloopshirts beschikbaar gesteld. Eén daarvan wordt uitgereikt aan de leerling die het meeste ophaalt voor De Hulphond, de andere vier gaan naar de hoogste bieders. Bieden kan op facebook.com/scholentriathlon.

De Scholentriathlon wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit de Gebiedscommissie Hoogvliet en de Gemeente Rotterdam. Voorts is er veel inbreng van materialen en vrijwilligers vanuit de NTB, de ArtStudio, het Nieuwe Luxor, Zadkine Orde &Veiligheid en Penta College Hoogvliet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant