De spelers van Spijkenisse waren dolgelukkig met het kampioenschap.
De spelers van Spijkenisse waren dolgelukkig met het kampioenschap. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse heeft dan eindelijk de felbegeerde schaal

Sport 1.914 keer gelezen

Spijkenisse – Het was een bijzonder seizoen voor VV Spijkenisse in de hoofdklasse van de zaterdagamateurs. De ploeg van Peter Wubben deed vanaf het begin mee bij de eerste zes ploegen. Toch was er steeds op bepalende momenten weer iets, waardoor het misging en de titel ver weg leek. Tot een aantal weken geleden de concurrentie de punten liet liggen en Spijkenisse doorstootte naar de top in de hoofdklasse. Vandaag speelde de ploeg zelf niet, maar pakte het toch de felbegeerde titel in de hoofdklasse.

Alex Hordijk

Het was een gezellig samenzijn in de kantine van VV Spijkenisse, waar niet alleen de ploeg van Wubben, maar alle teams die het kampioenschap hadden gehaald in het zonnetje werden gezet. Hoogtepunt was rond half vijf, toen op sportpark Jaap Riedijk de kampioenschaal kon worden overhandigd door de KNVB. Dit onder toeziend oog van vele supporters, sponsors, genodigden en burgemeester Salet.

Spanning
Voordat de schaal overhandigd kon worden door KNVB gedelegeerde Ed Goverde, was er toch nog wel enige spanning te merken. Zelf was Spijkenisse, vanwege het faillissement van Haaglandia, vrij, maar de nog enig overgebleven concurrent Ter Leede speelde in Sassenheim tegen Sliedrecht, dat nog streed tegen degradatie. Als de ploeg zou winnen, moest het tevens minimaal twaalf keer meer scoren dan Sliedrecht, om Spijkenisse op doelsaldo te evenaren. Dat gebeurde niet, het werd 4-1 en dus mag Spijkenisse komend seizoen voor het eerst in het bestaan van de club spelen in de derde divisie.

Trots
'Ik ben supertrots en wat heeft Peter Wubben in die vijf jaar iets neergezet. De ploeg gaat van de eerste naar de derde divisie en ook de jeugd is hier enorm belangrijk. Het ziet er goed uit en het is mooi voor Nissewaard dat de ploeg op dit niveau gaat spelen', liet burgemeester Salet weten. Het publiek werd getrakteerd op een overzicht van het seizoen op beeld dat werd ingeleid door trainer Wubben. Daarna werd er alvast afscheid genomen van spelers die komend seizoen er niet meer bij zijn op sportpark Jaap Riedijk. Shane van den Engel en Jeffrey Schenk waren vijf seizoenen actief en de positie van voormalig prof Bart van Muijen werd ook nog geroemd door de trainer van VV Spijkenisse. '260 wedstrijden in het betaalde voetbal en dan kom je naar Spijkenisse. Na een blessure kom je op de bank en tot de laatste seconden bleef je gemotiveerd', meende Wubben.

Schaal uitreiking
Tot slot van het formele gedeelte sprak Ed Goverde de ploeg toe namens de KNVB. 'Er zijn als u het nieuws gevolgd heeft deze week vervelende baantjes bij de KNVB', grapte Goverde, doelend op de soap rond het Nederlands elftal. Vervolgens werden de medailles en de kampioenschaal uitgereikt. Er zal nog tot laat worden doorgefeest op sportpark Jaap Riedijk.

VV Spijkenisse met de felbegeerde schaal overhandigd door burgemeester Salet.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant