Afbeelding
Foto: stock

Financiële bijdrage voor minima voor onverwacht hoge kosten

Gemeente 506 keer gelezen

Heeft u een jaar of langer een uitkering of een inkomen van maximaal 110% van de uitkeringsnorm? En kunt u onverwacht hoge kosten niet zomaar betalen? Bijvoorbeeld wanneer uw wasmachine kapot zou gaan? Dan kunt u nu digitaal op www.nissewaard.nl/minima een financiële bijdrage bij de gemeente aanvragen; de individuele minimatoeslag. Deze toeslag kunt u 1x per jaar aanvragen. U kunt het bedrag naar eigen inzicht besteden.

Het bedrag dat u ontvangt hangt af van uw individuele situatie. Daarbij speelt een rol of u werk, een arbeidsplicht en/of kinderen heeft. Het bedrag bestaat uit een basistoeslag  van € 225,00 per jaar, eventueel verhoogd met een aanvullende toeslag van € 200,00 per jaar en/of kindtoeslag  van € 300,00 per kind per jaar; voor kinderen van 12 t/m 17 is er een extra bedrag van € 100,00 vanwege de hogere kosten voor kinderen in die leeftijd. Dit wordt in september van dit jaar nabetaald. Volgend jaar is ook dit extra bedrag opgenomen in onze systemen, zodat de individuele minimatoeslag in een keer uitbetaald kan worden.

U kunt de individuele minimatoeslag alleen digitaal aanvragen. Wanneer het u niet lukt om via de website de individuele minimatoeslag aan te vragen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente of met STIMOS (tel. 0181-76 90 68) om een afspraak te maken. U wordt dan geholpen met uw aanvraag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant