Marcel de Heus (liggend) probeert om de bal niet bij zijn tegenstander in te leveren. Foto: Aad van der Voorn

Abbenbroek laat GHVV'13 ontsnappen in derby

Sport 385 keer gelezen

Abbenbroek – Er stond afgelopen zaterdag, net als de komende weken, nog een Nissewaard derby op het programma. Abbenbroek, voor wie het seizoen er op zit met nog twee duels te gaan, was gastheer van GHVV'13 dat nog altijd aan kop staat in de vierde klasse. Met drie punten voorsprong op Rockanje en acht op Hekelingen was de missie voor de ploeg van John Stougje duidelijk. Winnen om alles in eigen hand te houden.

Alex Hordijk

Winnen deed GHVV'13 dan ook bij de buurman in Abbenbroek. Toch was het niet geheel eenvoudig om Abbenbroek, dat uitstekend tegenstand gaf, vooral voor rust, aan de kant te zetten. Het werd uiteindelijk 0-3 (0-0) voor de ploeg uit Heenvliet/Geervliet, de winst werd pas in het laatste half uur van het duel veilig gesteld.

Kater wegspoelen
De ruime voorsprong die GHVV'13 had van negen punten is in de laatste weken geslonken en dus stond de wedstrijd ook in het teken van het wegspoelen van de katers van vorige week, toen zowel Abbenbroek als GHVV'13 hun duels verloren. 'Ik denk dat ik vandaag meer bang van onszelf was dan van onze tegenstander. Vorige week was het echt slecht. Ik was vandaag echt heel erg gespannen op de bank. Dat heb ik niet zo snel', meende John Stougje na de zege. 'We hadden vandaag een veel betere tegenstander dan vorige week toen we bij Poortugaal verloren. Daarom wilden we onze huid zo duur mogelijk verkopen', was de mening van Jaco Verhoev van Abbenbroek.

Gelijkwaardig
Voor rust had GHVV'13 alle moeite met het spel van Abbenbroek, dat duidelijk niet was vergeten dat het in Heenvliet met 0-3 binnen twintig minuten had verloren. De betere kansen waren zelfs voor Abbenbroek voor de thee. Vooral de inzetten van Kai Zeegers en Jordi de Looze konden alleen voorkomen worden dankzij doelman Erwin van Trigt aan de kant van GHVV'13. Die ploeg had ook wel kansen via Stefan Kerkhof en Jordi Breestraat, maar doelman Bob Lieshout was toch steeds paraat om een treffer voor de koploper te voorkomen.

Na rust minder Abbenbroek
Na de thee waren er wat omzettingen bij GHVV'13 en leek de ploeg erin te geloven. Na ruim een uur kwam men op voorsprong dankzij een treffer van Stefan Kerkhof. Vijf minuten later was het een cadeau van Abbenbroek wat de tweede treffer opleverde. Het was een te korte bal van Patrick van Dis op doelman Lieshout, maar Roy Buijsman doorzag dat en kon simpel oppikken en de 0-2 aantekenen. Kort voor het einde van het duel was het Dennis Poldervaart die de eindstand op 0-3 bepaalde.

Zwaarbevochten winst
Na afloop van het duel moest de winnende coach John Stougje toegeven dat het niet vanzelf ging tegen Abbenbroek. 'Het was echt een zwaarbevochten overwinning. Zij zijn erg fysiek en tonen enorm veel inzet. Wij speelden alleen maar lange ballen die Patrick van Dis steeds oppikte met zijn lengte. In de rust gaf ik aan bij de jongens waar we goed in zijn. Ze riepen allemaal direct in voetballen. Dat ging na rust beter en na de 0-1 hebben ze geen kans meer gehad', is de visie van Stougje. 'Wij waren gelijkwaardig voor de rust. We komen matig uit de kleedkamer en dan maken zij de 0-1 en geven wij de 0-2 makkelijk weg. Dan is het echt over. Dit mag GHVV'13 in mijn ogen niet meer weggeven.

Dromen van kampioenschap
Ondanks dat de ploeg drie punten voorsprong heeft is de komende twee weken zeker niet gemakkelijk voor GHVV'13. 'Zaterdag wacht Egelantier Boys en in het laatste duel wacht Hekelingen.We hebben het echter zelf in de hand. Natuurlijk dromen we er al een beetje van, maar we hebben nog wat hobbels te nemen', besluit Stougje.