Burgemeester Salet feliciteerde het briljanten bruidspaar.
Burgemeester Salet feliciteerde het briljanten bruidspaar.

Nico smolt op Zuidlandse ijsbaan voor zijn Krijntje

Actueel 288 keer gelezen

Zuidland – Afgelopen zondag maar liefst 65 jaar geleden, gaven mevrouw en meneer Langendoen elkaar het ja-woord in het Raadhuis van Zuidland. Vandaag feliciteerde burgemeester Salet dit briljanten paar dat elkaar ruim 70 jaar geleden tijdens het schaatsen leerde kennen. 

De inmiddels 87-jarige bruidegom Nico Langendoen werd in Rockanje geboren en verhuisde toen hij 16 was naar Heenvliet. De twee jaar oudere bruid Krijntje Monster is een geboren en getogen Zuidlandse. Na elkaar in de winter van 1947 een paar keer op de ijsbaan in Zuidland gezien te hebben, schaatsten ze daar enige tijd later voor het eerst hand in hand en kregen samen letterlijk de slag goed te pakken. Een jaar later verloofde het stel en na vijf jaar verkering werd er getrouwd.

De eerste jaren van hun huwelijk woonde het jonge paar in Heenvliet. Daar werden hun oudste zoon en dochter geboren. Later verhuisde de familie naar Rockanje en in 2005 kwamen ze weer in Zuidland terecht. Meneer en mevrouw Langendoen hebben vijf kinderen, negen kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Hoe het hen in 65 jaar huwelijk verging en wat het geheim is van hun al zo lange samenzijn leest u volgende week in de papieren uitgave van Groot Nissewaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant