Doelman Rick Groenendijk had een druk Paasweekend, want zowel tegen VFC als tegen GDA had hij zijn handen vol. Foto: Theo van Kralingen

OHVV met Haagse bluf voorbij GDA

Sport 413 keer gelezen

Oudenhoorn- Trainer Sjaak Polak liet vooraf aan collega Rafael Andrade weten dat zijn GDA op het knollenveld wel even ging winnen. Doch de trainer van OHVV wees de gebekte Haagse Popie Jopie na negentig minuten op het scorebord dat 3-2 (3-1) vermeldde.

'Er werd vooral in de tweede helft rondom het randje gespeeld, maar we hebben de overwinning na veel moeilijke momenten met karaktervoetbal verdiend over de streep getrokken', gaf Rafa Andrade aan dat zijn ploeg de wil heeft, en toont, om de bereikbare veilige tiende plaats in de tweede klasse D te willen behalen. De Oudenhoornaars namen in de eerste helft door treffers van Thomas Biesheuvel (2 keer) en Slavisa Milojevic een 3-0 voorsprong. 'Vlak voor rust kreeg GDA door een vermeende handsbal een strafschop en vlak na rust viel de 3-2 binnen. We hebben daarna met veel wilskracht een moeilijke periode overwonnen.' GDA eindigde het duel, vanwege natrappen halverwege de tweede helft, met tien man.
OHVV verloor op Paaszaterdag met 2-4 (1-2) van runner-up VFC. 'Hoewel we door persoonlijke fouten op 0-2 kwamen, hadden we deze nederlaag wel ingecalculeerd. Toch wil ik mijn ploeg de complimenten geven, zij bleven met karakter en voetballend vermogen voetballen. We kwamen bij 1-3 goed terug tot 2-3 en hing de 3-3 in de lucht, maar de doelman keerde de kopbal van Jarno Huisman. Nadat de inzet van Dane Oost van de doellijn werd geroeid, counterde VFC in de tegenaanval naar de 2-4.' Jarno Huisman scoorde 2 keer voor de Oudenhoornaars. OHVV speelt aanstaande zondag wederom aan de Eeweg tegen kampioen Spartaan '20.

OHVV gebruikte tegen VFC en GDA de volgende spelers: Rick Groenendijk; Raoul Kallendorf (Davey van Velzen), Stanley Muth, Aron van der Steen, Chris Peters; Patrick van Dorp, Slavisa Milojevic (Leon Wageveld), Saul Oost (Leon Wageveld); Thomas Biesheuvel, Dane Oost, Jarno Huisman, David Keijzerwaard (Thomas Biesheuvel, Brian van Dam).