Afbeelding

Wethouder en Tweede Kamerlid doen het TOP op de mat

Actueel 237 keer gelezen

Zuidland – Vanmorgen kregen kinderen van PCB de Aanwas in het kader van het door de gemeente Nissewaard opgezette programma High Five, hun derde les Taekwondo in sporthal De Drenkwaard.

Wethouder Martijn Hamerslag en VVD Tweede Kamerlid Rudmer Heerema waren niet alleen bij de TOP les (Taekwondo Onderwijs Programma) aanwezig om te kijken hoe zoiets in z'n werk gaat, maar mochten ook aan de bak om te laten zien hoe sportief zij waren. Hamerslag en voormalig sportdocent Heerema deden goed hun best, maar zullen waarschijnlijk na hun inspanningen op de mat wel enige spierpijn gevoeld hebben.

De vier lessen worden door instructeur Randy de Rijke gegeven en maken deel uit van het over heel Nederland uitgerolde TOP project. Tijdens de sportlessen wordt niet alleen bewogen maar ook gepraat en aandacht besteed aan voeding, ontwikkeling, sociaal emotionele en maatschappelijke zaken waar kinderen mee te maken hebben; de High Five. Met elkaar sociaal bezig zijn en ondertussen praten over bijvoorbeeld een onderwerp als pesten is hierbij de insteek.

Deze keer gingen de kinderen aan de slag met het thema weerbaarheid, waarbij door middel van het spel gevoeld en ervaren kon worden dat aanmoedigen en aandacht een positieve boost geven, maar afleiding en storen een negatief gevoel opwekken. In de twee eerdere lessen kwamen respect, samenwerking en vertrouwen aan de orde. Deelname aan het project is een pilot van de gemeente Nissewaard, die volgende jaar de High Five elementen naast sport en andere activiteiten aan basisscholen wil gaan aanbieden. Daarnaast is het de bedoeling ook jongeren en volwassenen met het programma te laten kennismaken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant