Sara rechts op de foto, met naast haar haar 'opvangmoeder' en links haar broertje. Fotografie: René Bakker.
Sara rechts op de foto, met naast haar haar 'opvangmoeder' en links haar broertje. Fotografie: René Bakker.

Maximaal Kerst voor minima

Actueel 303 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag heeft Stichting Konnekt buurtnetwerken de al bijna traditionele kerstlunch verzorgd in het Dorpshuis in Hekelingen. 

Dit jaar kon de stichting rekenen op ongeveer 200 inschrijvingen Helaas kwamen een aantal aangemelde deelnemers niet opdagen. Dat ging gelukkig niet ten koste van de sfeer. Veel vrijwilligers zorgden ervoor dat het de deelnemers aan niets ontbrak. Een bijzonder moment vond plaats aan het begin van de lunch. Sara, een meisje van ongeveer 11 jaar kreeg de gelegenheid om een kerstverhaal te vertellen. Zij deed dit in bijna perfect Nederlands, terwijl ze pas anderhalf jaar geleden vanuit Pakistan naar Nederland was gekomen. Haar vader verbleef reeds hier. Zij vertelde dat zij nog nooit sneeuw heeft gezien en wenste in haar verhaal iedereen veel liefde, geen oorlog maar vooral vrede toe.

Hierna opende Thérèse van Wassenaar namens de stichting de kerstlunch en gaf het woord aan burgemeester Mirjam Salet. 'Wat is het gezellig om onder elkaar te zijn en lekker te smikkelen. Iedereen ervaart deze periode anders, vanuit welke achtergrond dan ook. Kerstmis blijft een belangrijk moment in het jaar. Het is dan fijn om samen te zijn en dingen samen te doen. Door de korte dagen en lange nachten is het ook gezellig om een lichtje aan te doen. Bovendien is het de periode van hoop dat wordt versterkt door het langer worden van de dagen in het nieuwe jaar. Ik wens iedereen een smakelijk eten en een hele mooie Kerst.'

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant