De startersprijs was voor ICI Services, de ondernemersprijs voor Van den Bakker Bedrijven. Fotografie: René Bakker.
De startersprijs was voor ICI Services, de ondernemersprijs voor Van den Bakker Bedrijven. Fotografie: René Bakker.

InQbate ondernemersprijzen uitgereikt

Actueel 308 keer gelezen

Spijkenisse - Gisteravond vond in Theater de Stoep het Economisch Congres plaats, met als thema 'evenwicht'.

Jort Kelder, Paul Verhoef en Christel Mourik probeerden er achter te komen wat Voorne-Putten uniek maakt maar moesten uiteindelijk concluderen dat het gebied helemaal niet zo uniek is. Of het moeten de betrokken ondernemers zijn die met de poten in de klei staan en het belang van samenwerken zien.

Blijf je zelf
De samenwerking heeft al geresulteerd in de oprichting van de Economic Board maar er moet meer gedaan worden om te zorgen dat het gebied optimaal uitgerust wordt om het havengebied van dienst te kunnen zijn en om de jongeren voor de regio te behouden. Opvallend is wel dat meer dan 90% van de bezoekers van mening is dat het niet nodig is om alle voorzieningen van een grote stad te hebben om het wonen op Voorne-Putten aantrekkelijk te maken. Mars Harberts (VVD) merkte daarbij op dat je uit moet kijken met allerlei wensen omdat je die uiteindelijk terug vindt in de OZB. Je kunt er beter voor zorgen dat de dingen die je hebt op peil gehouden worden. De verwachting is dat over een jaar of twee duidelijk is welke stappen er op economisch gebied gemaakt zijn.

InQbate
Tijdens het congres presenteerden een zestal bedrijven zich, die genomineerd waren voor de startersprijs en de ondernemersprijs. 'Er zijn op Voorne-Putten veel mooie bedrijven die niet bekend zijn', geeft Marc Noyons van InQbate aan. 'Om die bedrijven uit te lichten is InQbate opgericht. Wij willen jong ondernemerschap stimuleren en zo proberen te voorkomen dat jong talent na de studie uit het zicht verdwijnt.'

60 aanmeldingen
Maar liefst 60 bedrijven waren er bij InQbate aangemeld voor de ondernemersprijzen. Dat aantal is teruggebracht naar elf, die door de jury bezocht zijn. Uiteindelijk bleven er zes over. Drie in de categorie starters, d.w.z. bedrijven die tot drie jaar bezig zijn in hun branche en drie al wat langer bestaande bedrijven.

Starters
De startende ondernemers zijn alle drie rond een jaar bezig met het bedrijf. De genomineerden waren Brunottii Beachclub, ICI Services en Brownies&Downies. De startersprijs ging naar ICI Services, een bedrijf uit Brielle dat zich bezig houdt met industrial cleaning services door middel van een robot die opslagtanks kan schoonmaken. Hierdoor is het niet nodig dat mensen de tanks in gaan waardoor de veiligheid verhoogd wordt. Inmiddels kan een goeie 95% van de werkzaamheden in een explosieve omgeving door de robot verricht worden. Het bedrijf beschikt op dit moment over één robot, maar verwacht dat volgende maand de tweede robot afgeleverd wordt.

Jeugdjuryprijs
De jeugdjuryprijs is toegekend aan Brunotti Beachclub. Een uniek concept aan het Oostvoornse meer dat niet alleen bestaat uit een restaurant met houtskooloven, maar ook een surfshop en een hotel bevat en de mogelijkheid om diverse watersporten te leren.

Ondernemersprijs
Voor de ondernemersprijs waren De Winter Networks, Den Bakker Bedrijven en de Pols Groep genomineerd. Nadat de stemmen van de jury en het publiek waren geteld, bleek de ondernemersprijs toegekend te zijn aan Den Bakker Bedrijven uit Hellevoetsluis. Het bedrijf dat begon als agrarisch loonbedrijf is uitgegroeid naar een bedrijf met vier divisies en biedt een oplossing voor ieder probleem. Zo scant het bedrijf met behulp van drones gebieden voor gewasbestrijding, maar legt het ook een cellulose beschermlaag over kolen en ijzererts om te voorkomen dat de hele omgeving onder bijvoorbeeld kolenstof komt te zitten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant