Schrijven kan resultaat hebben.
Schrijven kan resultaat hebben.

Leerlingen schrijven voor Amnesty International

Actueel 94 keer gelezen

Op zaterdag 10 december vindt de Schrijfmarathon van Amnesty International voor de vierde keer plaats in Nederland. Er worden brieven geschreven voor en aan mensen die groot onrecht is aangedaan: mensen die worden gemarteld om wat ze geloven, die worden gediscrimineerd om wie ze zijn of vastgezet worden omdat ze voor hun mening uitkwamen.

Deze brieven hebben succes: gevangenen komen vrij, foltering stopt en onderdrukkende wetten worden aangepast. Een voorbeeld is de Amerikaan Albert Woodfox die op 19 februari 2016 vrij kwam. Hij zat 44 jaar in eenzame opsluiting voor een moord waarvan nooit bewezen is dat hij die heeft gepleegd.
Op vrijdag 9 december is het voor leerlingen van De Ring mogelijk om zelf een brief te schrijven of te ondertekenen aan één van de tien mensen die dit jaar centraal staan. Eén van hen is de tienjarige Annie uit Malawi die bedreigd wordt vanwege haar albinisme, omdat de bevolking gelooft dat haar lichaamsdelen gebruikt kunnen worden voor het bereiden van een 'magische' drank. Amnesty International wil d.m.v. de brieven de president van Malawi oproepen om mensen met albinisme te beschermen.

Het schrijven of ondertekenen van een brief kan in de mediatheek. De leerlingen van de tweetalige klassen schrijven tijdens de Engelse les een brief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant