Ferry van der Spuij heeft geen moment spijt van zijn overgang van OVV naar Zuidland. Fotografie: Peter de Jong
Ferry van der Spuij heeft geen moment spijt van zijn overgang van OVV naar Zuidland. Fotografie: Peter de Jong

Zuidland wil van de onderste plaatsen kruipen

Sport 634 keer gelezen

Zuidland – Het gaat dit jaar nog niet heel erg goed met VV Zuidland in de eerste klasse C. De ploeg van Adri van Tiggelen staat op de voorlaatste plaats met slechts zeven punten. Alleen MZC'11 staat onder de ploeg. Zaterdag hoopte men om hoger op te komen, dat gebeurde deels. Zuidland won met 2-0 (1-0), maar doordat de concurrentie ook won, blijft men voorlaatste.

Alex Hordijk

Voor Ferry van der Spuij is het dit seizoen het eerste jaar dat hij bij de 'Slanderenaren' actief is. Hij kwam deze zomer over van OVV, dat promoveerde naar de eerste klasse. Eerder was de voetballer ook op Voorne Putten actief bij Vierpolders, Zwartewaal (2x), Nieuwenhoorn, Hellevoetsluis en OVV (2x).

Even wat anders
Het meespelen onderin, na twee jaren bovenin meedraaien bij OVV, is wel even wat anders. 'Je speelt natuurlijk heel anders voetbal, maar we hebben ineens een periode gehad dat alles lukte. Toen haalden we ineens zeven punten in drie duels. We hebben echt heel veel goede spelers bij Zuidland. Het is nog niet een echt team. De resultaten bleven natuurlijk uit. Daardoor gaat de trainer steeds andere dingen proberen. Dat geeft wellicht wat onrust', gaat de 23 jarige inwoner van Zwartewaal verder.

Prima overstap
Over de overstap van OVV naar Zuidland heeft Ferry van der Spuij geen minuut spijt. 'Het bevalt me hier prima bij Zuidland. Het is wel iets heel anders dan bij OVV. Daar speelden we de laatste jaren echt met een vriendenteam. Wat ik erg jammer vind is dat ik nu niet meer met mijn broer kan spelen, zoals in Oostvoorne. Ik heb bewust de overstap gemaakt. Ik wilde graag op zaterdag voetballen. Ik ga graag stappen op zaterdag en dan wil je niet met een kater op het veld staan. Daarnaast had je heel weinig wedstrijden tegen ploegen uit de regio en dat vind ik jammer', gaat de bij zijn vader werkende automonteur verder. Tegenstanders uit de regio heeft hij ook dit jaar niet. 'Dat is wel jammer dat we nu bij die Zeeuwse en Brabantse ploegen zitten. Als je in 1B zou zitten dan speel je alleen maar derby's. Deze poule is echter ook wellicht wat minder sterk, maar wij hebben het al lastig zat, we staan voorlaatste', meende Van der Spuij. Wel had hij zijn mooiste tijd bij OVV. 'Ik vond het geweldig om met mijn broer, met wie ik ook in de garage samenwerk, te spelen. Toen we van de junioren naar het tweede overgingen, ging mijn broer Danny, ook mee. Dat vond ik de mooiste periode', gaat Ferry van der Spuij verder.

Tegenstanders onbekend
'Voor mij geldt dat bijna alle tegenstanders onbekend zijn. We spelen vandaag tegen Nieuw Lekkerland. Daar heeft Zuidland het in het verleden altijd lastig mee gehad. Het is een hard werkende ploeg. Daar moeten wij ook wat tegenover kunnen stellen', meent Van der Spuij voor het duel. In het duel met Nieuw Lekkerland. Zuidland was de betere ploeg en kwam na elf minuten op voorsprong dankzij een treffer van Nichi Fortes. Vervolgens bleef het ruim een uur 1-0, vervolgens maakte Alex Semedo de tweede treffer van de middag. 'Eindelijk weer drie punten. Zij speelden alleen maar lange ballen. We waren een prima team en moeten tegen SHO en LRC ook punten gaan pakken. SHO is een goed voetballende club, LRC ken ik niet zo', besluit Ferry van der Spuij zijn verhaal over de twee komende tegenstanders.

Opstelling Zuidland:
Kevin de Kok; Remi Philips, Martijn Terlouw, Marvin Rommy, Romeo Rommy; Bob Kuit, Robin van Buuren, Leon van der Steen (81 Ramon van der Bie), Ferry van der Spuij (65 Sediq Walizada, Alex Semedo en Nichi Fortes (65 Dikkie Bontes).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant