Mark Elbers (HVOS) probeert langs Mitchell Prins het doel van Helius te vinden. Fotografie: Peter de Jong
Mark Elbers (HVOS) probeert langs Mitchell Prins het doel van Helius te vinden. Fotografie: Peter de Jong

Handballers moeten vrezen voor degradatie

Sport 350 keer gelezen

Spijkenisse – Het zit de heren van HVOS niet mee de laatste twee seizoenen in de hoofdklasse van de zaalcompetitie. De ploeg van Rafaël Loch kampt zowel afgelopen seizoen, als dit jaar met vele afwezigen. Na vier duels wacht de formatie uit Spijkenisse nog altijd op de eerste overwinning.

Alex Hordijk

Een echt vooruitzicht dat de ploeg op korte termijn weer kan beschikken over diverse mensen is een hoop bij de mannen van HVOS, maar men moet toch inzien dat dit niet snel zal gebeuren. In de beker werd onlangs in de eerste ronde verloren van Helius uit Hellevoetsluis. Afgelopen zondag stonden beide ploegen in sporthal Olympia opnieuw tegenover elkaar. Was er in de beker slechts een punt verschil tussen de twee teams van Voorne Putten, zondag was het verschil een stuk groter. Het werd 18-27 voor de Hellevoeters, die bij rust al leiden met 10-15.

Niet inzetbaar
Voor het duel met de Hellevoeters soms coach Rafaël Loch al op dat hij er voor deze middag weinig vertrouwen in heeft. Het is eigenlijk net als vorig jaar. Aan de opkomst van de training ligt het helemaal niet. Voor de beker kunnen we beschikken over Wessel Knol die het hele jaar al geblesseerd is aan zijn schouder en eerder ook zijn knie. Die mag daarna van de fysio niet meer spelen omdat het te vroeg was. Een Jos van de Velden loopt al twee jaar met een blessure, die zet ik nu echt niet meer in en de broers Schuil zijn er vandaag ook niet. Voor twee teams begonnen we met 24 man en ik heb er nu tien vandaag voor het eerste en negen voor het tweede team', zegt een teleurgestelde Loch.

Twist behulpzaam
Toch heeft HVOS er dit seizoen een aantal spelers bij gekregen. Dit kwam onder meer dat Twist in de hoofdklasse geen team op de been kon krijgen. Hierdoor spelen de Vlaardingers dit seizoen niet mee en kon Schiedammer Loch nog wat mensen naar Nissewaard halen. 'Dat komt vandaag ook echt wel goed uit. Doelman Schuil en zijn broertje zijn er vandaag niet wegens vakantie. We zetten de ervaren Erik Hofman, die zich bij ons heeft aangesloten daarom in de goal. Dat geldt in het veld ook voor Harmen van de Wetering die bij ons speelt doordat hij niet meer kon spelen bij Twist', gaat Rafaël Loch Verder.

Derby
De derby in sporthal Olympia was nu niet echt spannend te noemen. Toch was Helius oplettend. 'Het is de derby in de regio op dit niveau. De jongens kennen elkaar door en door. Wij zullen dus vanaf het begin oplettend zijn', meent John Geul namens de Hellevoeters. Na een voorsprong van 2-0 van HVOS, nam Helius het initiatief over. Bij rust was het verschil vijf punten. Na de thee konden de Spijkenissers profiteren van slordigheden aan Hellevoetse zijde. HVOS kwam terug tot 16-18. Hierna ging het gas er weer op bij Helius en had HVOS, dat ook nog drie pingels miste, weinig in te brengen en werd het 18-27.

Geen snelheid
'Bij ons ontbrak gewoon de snelheid. Het heeft ook geen zin om tegen Helius veel harder te gaan lopen. Je komt goed terug en dan ga je toch de slordigheden in het team weer terug krijgen. Dat zie je ook dat we er drie pingels niet erin krijgen. Dat gebeurd op een moment dat je kan aansluiten. Dan gaan hun weer verder en staan ze er zo weer vijf punten voor. Helaas staan wij nog met vijf punten en moeten we denken aan degradatie, maar omdat we slechts tien teams hebben weet ik niet hoe het met promoveren en degraderen gaat', besluit Loch zijn visie.

Opstelling HVOS:
Erik Hofman; Mark Elbers (2), Harmen van de Wetering (3), Roy van Wijngaarden (3), Richard Sterrenberg (1), Wouter van der Zwan (5), Morris Keehnen (1), Rob Elshout (2), Mathijs Loch (1).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant