Afbeelding

College Nissewaard reageert op gebruik rubbergranulaat bij kunstgrasvelden

Gemeente 122 keer gelezen

Spijkenisse - Het college van B&W van Nissewaard heeft vanmiddag aan de sportverenigingen, de schoolbesturen van het voortgezet onderwijs en de kinderopvangorganisaties Mundo en SKS een brief gestuurd naar aanleiding van de ophef over de uitzending van Zembla afgelopen woensdagavond.

Het televisieprogramma besteedde aandacht aan het gebruik van rubbergranulaat op kunstgrasvelden. Een bepaalde stof in de korrels wordt ter discussie gesteld door een aantal deskundigen. Deze is volgens hen mogelijk kankerverwekkend.

Ook in Spijkenisse wordt rubbergranulaat ingestrooid op sommige kunstgrasvelden bij sportverenigingen. Het betreft twee velden bij VV Spijkenisse, een veld bij SCO, een veld bij VV Hekelingen en een veld (en twee pannaveldjes) bii SC Botlek.

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) stelde in 2006 dat van sporten op kunstgrasvelden waar rubbergranulaat gebruikt wordt, geen gezondheidsrisico's te verwachten zijn. Gisteren heeft het RIVM dit standpunt herhaald. De GGD volgt in deze het standpunt van het RIVM.

Het European Chemicals Agency voert momenteel in opdracht van de Europese Commissie onderzoek uit naar de samenstelling van de stoffen van rubbergranulaat en de effecten daarvan op de gezondheid van mensen. Het college wacht de resultaten van dit onderzoek af, die rond februari volgend jaar bekend moeten zijn. De gebruikers van de velden worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het onderzoek en zijn uiteraard vrij in de afweging gebruik te blijven maken van de velden.Mocht uit het onderzoek blijken dat er onacceptabele risico's zijn, dan zullen hierop passende maatregelen volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant