Afbeelding

Lokale omroep ligt op zijn gat

Actueel 144 keer gelezen

Regio -Begin dit jaar ging Linq Media van start, de streekomroep voor Voorne-Putten, ontstaan uit een fusie tussen Smart RTV en Omroep Voorne.

Op de website zijn sinds 30 juni geen nieuwe berichten geplaatst en evenmin zijn er bewegende beelden te zien bij Linq. Het tv-beeld staat op zwart. Ook op Facebook zijn al enige tijd geen berichten meer geplaatst. Voorzitter, penningmeester en hoofdredacteur zijn opgestapt en ook het hoofd radio heeft zijn functie neergelegd. Kortom, de omroep ligt op z'n gat.

Inmiddels valt het niet alleen de inwoners op dat de streekomroep niet meer uitzendt, ook de politiek stelt vragen. Nissewaard Lokaal heeft tijdens de vergadering van de commissie bestuur vragen gesteld aan de burgemeester. Die weet dat er niet uitgezonden wordt, maar heeft nog geen formeel antwoord van de omroep ontvangen over de reden van het niet uitzenden. De gemeente speelt ook geen rol bij de omroep. Zij geeft enkel de subsidie die het Commissariaat van de Media verstrekt, één op één door aan de omroep.

Linq Media is niet bereikbaar voor commentaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant