Michael Vingerling aan de leiding in de Profronde van Oostvoorne met in zijn wiel Wilco Kelderman, Dylan van Baarle en Ramon Sinkeldam. Foto Theo van Kralingen.
Michael Vingerling aan de leiding in de Profronde van Oostvoorne met in zijn wiel Wilco Kelderman, Dylan van Baarle en Ramon Sinkeldam. Foto Theo van Kralingen.

Michael Vingerling zesde in Profronde van Oostvoorne

Sport 231 keer gelezen

Oostvoorne- Stef Clement heeft de 32e Profronde van Oostvoorne op zijn naam geschreven. De Brabander, die zich tijdens de Tour de France bij regelmaat in de kijker reed voor zijn ploeg IAM Cycling, liet achtereenvolgens Dylan van Baarle (Cannondale) en Ramon Sinkeldam (Giant-Alpecin) achter zich.

Michael Vingerling (Team 3M) uit Hellevoetsluis nestelde zich achter Barry Markus (Roompot-Oranje Peloton) en Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) op de zesde plaats, waarmee hij nationaal kampioen bij de profs, Dylan Groenewegen voor bleef. Ploeggenoot Jaap de Man uit Spijkenisse legde beslag op de elfde plaats en Lex Nederlof, de in het Thaise Lamphun woonachtige Oostvoornaar passeerde de streep als veertiende. De Oud-Beijerlandse Lucinda Brand (Rabobank/Liv) liet in de badplaats op Voorne-Putten evenals in Maastricht Chantal Blaak (Boels-Dolmans) bij de elite-vrouwen achter zich. Nationaal kampioene Anouska Koster (Rabobank/Liv) moest genoegen nemen met de derde plaats. Melanie Woering (Jan van Arckel) uit Rozenburg finishte als zevende. Pim Achterkamp uit Rotterdam snelde bij de amateurs/sportklasse naar de bloemen door achtereenvolgens Bram Mens uit Wateringen en André Grootveld uit Zoetermeer naar respectievelijk de tweede en derde plaats te verwijzen. Edward Sol uit Spijkenisse finishte als vijfde en de Zuidlander Martin van Rij werd zevende.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant