De fietsersbrug krijgt vorm. Foto's: Anita Tempelman
De fietsersbrug krijgt vorm. Foto's: Anita Tempelman

Fietsbrug over havensluis Spijkenisse vordert

Actueel 416 keer gelezen

Spijkenisse – Maandagochtend werden de drie brugdelen van de nieuwe fietsbrug over de havensluis in Spijkenisse ingehesen. Later op de dag volgde ook de hijsconstructie die, zolang de brug en bijbehorende fietspaden nog niet af zijn, omhoog staat om het scheepvaartverkeer te kunnen laten passeren.

Eind april sloeg wethouder Mourik de eerste paal voor de fietsersbrug over de sluis. De aanleg van deze brug maakt het mogelijk om het hele eiland Voorne-Putten op de fiets te bekijken. Het is een ophaalbrug die ervoor zorgt dat de haven van Spijkenisse bereikbaar blijft. Met de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk 'De Haven' in het project 'De Elementen', is het straks mogelijk om hier te wonen aan het water en je eigen boot voor de deur aan te leggen. De brug zorgt niet alleen voor het compleet maken van het Rondje Voorne-Putten, maar het is ook een snelle fietsverbinding tussen Maaswijk, Schenkel en Rotterdam.

De gemeente Nissewaard vroeg haar inwoners, bij aanvang van de werkzaamheden eind april, een naam voor de nieuwe brug te verzinnen. Op de oproep werd massaal gereageerd. Inmiddels heeft de jury bepaald welke inzending heeft gewonnen en wat de naam van de fietsbrug zal worden. De winnaar ontvangt naast eeuwige roem, een nieuwe fiets van de gemeente Nissewaard! De prijswinnaar ontvangt binnenkort bericht en mag als de brug klaar is, als eerste de brug over met zijn of haar nieuwe fiets. De opening vindt in het najaar plaats.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant