De klus werd gisteravond alsnog geklaard. Foto's Anita Tempelman
De klus werd gisteravond alsnog geklaard. Foto's Anita Tempelman

Schuiven Hartelkering hangen weer op hun plaats

Actueel 97 keer gelezen

Spijkenisse – Gisteravond is het alsnog gelukt de bijna honderd meter lange en circa 630 ton wegende gereviseerde grote schuif terug te plaatsen in de Hartelkering. Na de 's ochtends door een defect aan één van de hijsbokken mislukte eerste poging, werd woensdagavond om 20.00 uur opnieuw gestart met het inhijsen.

Eerst moest worden gewacht op opkomend tij en een voldoende hoge waterstand. Begonnen werd met het omhoog brengen van het ponton waarop de schuif vanuit Krimpen aan de IJssel naar het Hartelkanaal vervoerd was. De twee vanmorgen al vroeg in het kanaal gearriveerde hijsbokken, takelden de schuif verder omhoog en manoeuvreerden het enorme gevaarte met uiterste precisie precies op zijn plaats. Rond 23.00 uur was de klus geklaard en hing de schuif weer tussen de twee betonnen pilaren.

Afgelopen maandag werd de eveneens gereviseerde bijna 50 meter lange kleine schuif al teruggeplaatst. Na een uitvoerige test op 5 augustus a.s. is de Hartelkering ruim op tijd weer klaar voor het stormseizoen. Aansluitend vindt in september de complete functioneringssluiting plaats, samen met de Maeslandkering.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant