Afbeelding

Inbrekers gaan niet op vakantie!

Actueel 225 keer gelezen

Regio - De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of dagje uit. Het is ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Ook staan ramen en deuren vaker open vanwege het mooie weer. Goede preventie kan voorkomen dat u of uw buren slachtoffer worden van een inbraak en diefstal van persoonlijke goederen.

Om een inbraak te voorkomen zijn de volgende tips van belang:

• Op vakantie? Licht de buren in

Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

• Dagje weg? Deur op slot!

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder braaksporen uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot, ook als u maar heel even naar de buren gaat, boodschappen doen of even naar boven gaat. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

• Bel 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Naast deze tips, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo, 1, 2 of 3 sterren en het ® teken. Vraag hierover advies aan een PKVW-bedrijf. Zie www.politiekeurmerk.nl voor een PKVW-bedrijf bij u in de buurt.

Meer informatie

Voor informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en meer preventietips om veilig te wonen zie www.politiekeurmerk.nl, www.maakhetzeniettemakkelijk.nl en www.politie.nl (thema Woninginbraak).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant