Afbeelding

Totale Pokémon-gekte in Spijkenisse

Actueel 436 keer gelezen

Spijkenisse - Maandagavond bleek pas echt hoe de Pokémon-gekte óók is neergedaald in Spijkenisse. Tientallen inwoners maakten met mobieltjes jacht op de virtuele beestjes.

Bij de korenmolen Nooit Gedacht werd druk gespeeld en op vrijwel ieder voet- en fietspad reden inwoners gefascineerd met hun mobieltje in de hand rond. Ook in het centrum van Spijkenisse was het druk. Op centrale plaatsen kunnen Pokémon namelijk onderling vechten in zogenoemde gyms.

Digitale sluiproute
De app is eigenlijk nog alleen in het buitenland te verkrijgen. Via een digitale sluiproute kun je toch al in Nederland spelen. Volgens kenners is de app over een paar dagen ook legaal in Nederland te downloaden. Maar wat is het eigenlijk? Op je scherm zie je een soort Google Maps, een kaart van je omgeving dus. Op de kaart op je scherm zie je Pokémon verschijnen. Als je een Pokémon tegenkomt, schakelt de smartphone naar de camera toe en zie je de Pokémon geprojecteerd in de omgeving. Je kunt een Pokémon dan vangen door er een of meerdere Pokéballen naar te gooien, wat je doet met een veegbeweging op het scherm. Het doel is om zoveel mogelijk (verschillende) Pokémon te vangen, beter te maken en gevechten te houden.

Gevaar?
Niet alleen jongeren, maar ook volwassenen en zelfs stelletjes op de fiets gaan op zoek naar Pikachu en zijn vriendjes. Let maar eens op: je ziet ze momenteel overal rijden! In Spijkenisse zijn gelukkig nog geen meldingen van gevaarlijke situaties, maar in de rest van het land zit de politie al met de handen in het haar. Mensen steken over zonder te kijken over, vangen Pokémon al rijdend in hun auto en zelfs een kelder van een ziekenhuis werd onrechtmatig bezocht door Pokémon-jagers.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant