Gerard heeft alles bij de hand om uw fiets op locatie te repareren.
Gerard heeft alles bij de hand om uw fiets op locatie te repareren.
ondernemer van de week

Ebike and more

Actueel 1.054 keer gelezen

Zuidland - Gerard Klein heeft zich jarenlang bezig gehouden met schadeherstel en reparatie van auto's. Zelfs after-sales heeft geen geheimen meer voor hem maar zijn hart lag toch ergens anders.

Vanuit zijn garage begon hij vorig jaar met het repareren van elektrische fietsen. 'De elektrische fiets is bezig aan een enorme opmars en de ontwikkeling van de elektrische aandrijving gaat hier veel sneller dan bij auto's.' Ruim de helft van de verkochte fietsen is tegenwoordig elektrisch en de verwachting is dat dat percentage toe zal nemen tot 80 à 90%. De garage werd te klein, omdat Gerard ook fietsen verkoopt en verhuurt. De oplossing werd gevonden in een loods aan de Munnikenweg 2 in Zuidland.

Reparatie
In januari heeft Gerard een bus aangeschaft, zodat hij op locatie fietsen kan repareren. 'Service aan huis bij de klant, zonder voorrijkosten als de klant in Nissewaard woont. Het maakt overigens niet uit of de te repareren fiets een elektrische fiets is of een gewone, en ook het merk is niet interessant. 'De fiets wordt gewoon gemaakt, waarbij ik wel eerst een diagnose stel en de klant laat weten hoeveel de reparatie kost. Het zijn soms ook maar kleine dingen die de storing bij elektrische fietsen veroorzaken, dus ik vervang componenten en niet een compleet onderdeel, waardoor de kosten lager kunnen zijn.' Ebike and More beschikt over de nodige uitleesapparatuur en is o.a. aangesloten bij e-bike service van Bosch.

Accuservice
Afhankelijk van het merk en het gebruik heeft een accu tegenwoordig een actieradius van 40 tot 150 kilometer. De levensduur is eveneens afhankelijk van het gebruik: een accu mag nooit helemaal leeg raken. Zelfs als de fiets in de wintermaanden niet gebruikt wordt, is het raadzaam om de accu eens in de twee maanden op te laden. Daarnaast is het beter om de accu binnen te bewaren en niet in een koude, vochtige schuur. 'Gemiddeld gaat een accu vier tot vijf jaar mee, al zijn er ook uitschieters van zeven jaar bekend.' Gerard heeft een accu-tester waarmee hij kan aangeven wat de conditie van de accu is en hoe lang hij waarschijnlijk nog mee gaat. U kunt er voor kiezen om een nieuwe accu aan te schaffen, maar Gerard kan de accu ook reviseren. Dan bent u 25% goedkoper uit. '90% van alle merken accu's is te reviseren, maar als ik er nieuwe cellen in zet, zet ik er wel A-merk cellen in.'

Tweedehands
Een elektrische fiets is makkelijk als je lange afstanden wilt fietsen. Daardoor is er ook steeds meer vraag naar een dergelijke fiets. 'De huidige modellen hebben vrijwel allemaal een vrijloop, zodat je als de accu leeg is toch gewoon kunt fietsen.' Ebike and More is dealer van Bikkel, een Nederlandse fiets die in Nederweert geproduceerd wordt. Niet iedereen wil echter rond de € 1.500,00 betalen voor een nieuwe fiets en daarom verkoopt Gerard ook tweedehands fietsen. 'Vanaf € 400,00 heb je een tweedehands elektrische fiets. Uiteraard helemaal nagekeken en in orde.' Volgens Gerard is er veel vraag naar gebruikte fietsen.

Ombouwen van een gewone fiets naar een elektrische fiets? Ook dat doet Ebike and More en uiteraard krijgt u bij reparatie van uw fiets gratis een leen fiets. En voor dagjesmensen is er de mogelijkheid om een fiets te huren. Kijk voor meer informatie op www.ebikeandmore.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant