De wisselbeker gaat mee naar De Hoeksteen. Foto's: René Bakker.
De wisselbeker gaat mee naar De Hoeksteen. Foto's: René Bakker.

De Hoeksteen wint de eerste verkeersquiz

Actueel 94 keer gelezen

Spijkenisse - Er ligt in Nederland 2360 km autosnelweg en de gemeente Nissewaard heeft in de gehele gemeente 6800 verkeersborden staan.

Bovenstaande feiten kwamen naar boven tijdens de finale van de verkeersquiz voor basisscholen, die vanmorgen plaatsvond. Vier scholen, de Geelinckschook, De Hoeksteen, Merula en Het Baken, streden om de titel 'Beste Verkeersklas van Nissewaard'.

'Niet alleen een veilige inrichting van de wegen en trottoirs rondom de schoolomgeving is van belang maar ook de verkeerseducatie en het verkeersgedrag voor zowel schoolgaande kinderen als hun ouders', aldus wethouder Mijnans die de prijs mocht uitreiken. Om die reden heeft Veilig Verkeer Nederland in opdracht van de gemeente de scholen in Nissewaard benaderd voor een nieuwe variant van verkeerseducatie. De quiz is bestemd voor de leerlingen van groep 7/8. De leerlingen van 12 scholen hebben voorafgaand aan deze finale digitale – online - voorrondes in hun eigen klas gespeeld. De leerlingen bespreken de vragen in de voorronde in de klas en gaan met elkaar in discussie om zo tot een goed antwoord te komen.

De wisselbeker staat het komende jaar te pronken bij De Hoeksteen, die met 40 punten de winnaar werd. De Geelinckschool behaalde 39 punten, Merula 38 en Het Baken 35. Naast de wisselbeker, won De Hoeksteen ook een cheque van € 250,00. Dat bedrag wordt besteed in samenwerking met Veilig Verkeer.

Ook de leerlingen die niet gewonnen hadden, toonden zich tevreden met de medailles en de behaalde finaleplaats.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant