Afbeelding

Bestemmingsplan Molenweg Oudenhoorn ter inzage

Gemeente 324 keer gelezen

De gemeenteraad heeft op 6 april  het bestemmingsplan Molenweg Oudenhoorn en de notitie Stedenbouwkundige randvoorwaarden locatie Molenweg Oudenhoorn gewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan Molenweg Oudenhoorn

Inhoud/plangebied
Het bestemmingsplan maakt de woningbouwontwikkeling 'De Akkerranden' mogelijk aan de noordwestzijde van de kern Oudenhoorn mogelijk op voormalige agrarische gronden.

Bij de vaststelling is naar aanleiding van ingediende zienswijzen het bestemmingsplan op een aantal punten gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, te weten:
• de mogelijkheid om appartementen aan de Heullaan in Oudenhoorn te kunnen realiseren is geschrapt. In plaats daarvan zijn uitsluitend grondgebonden woningen in de categorie sociale koop mogelijk gemaakt.
• een groene bufferstrook van 4 meter breed langs de achtertuinen van de bestaande woningen aan de Molenweg in Oudenhoorn is opgenomen. Dit om meer afstand tussen bestaande en nieuwe woningen te creëren in combinatie met waterhuiskundige maatregelen.
Daarnaast zijn er ook enkele ondergeschikte wijzigingen in het plan doorgevoerd naar aanleiding van nieuwe dan wel gewijzigde inzichten. Deze zijn opgesomd in de Nota van beantwoording zoals bijgevoegd in de bijlagen bij het bestemmingsplan.
De indieners van de zienswijze worden schriftelijk op de hoogte gebracht omtrent gewijzigde vaststelling.

Planfase
Vastgesteld.

Plannummer
NL.IMRO.1930.BPODHMOLENWEG-3001

Inzage
U kunt het vastgestelde bestemmingsplan van 26 april tot en met 6 juni 2016 inzien:
• op www.ruimtelijkeplannen.nl;
• op www.nissewaard.nl/ruimtelijkeplannen;
• op afspraak in het stadhuis, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse.

Beroep
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen, gedurende de beroepstermijn de volgende belanghebbenden beroep instellen:
• belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij het college van burgemeester en wethouders van de voormalige gemeente Bernisse.
• belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs hun zienswijzen op het ontwerpplan niet tijdig naar voren hebben kunnen brengen.

Het beroep dient te worden gericht aan:

de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State
Postbus 20019
2500 EA Den Haag

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Notitie Stedenbouwkundige randvoorwaarden locatie Molenweg Oudenhoorn

De gemeenteraad heeft op 6 april, gelijktijdig met het vaststellen van bestemmingsplan Molenweg Oudenhoorn, de Notitie Stedenbouwkundige randvoorwaarden locatie Molenwegen Oudenhoorn vastgesteld.

Inhoud
Voor het voornemen om 'De Akkerranden' gefaseerd een woonwijk in Oudenhoorn te ontwikkelen, is een notitie opgesteld waarin wordt ingegaan op de stedenbouwkundige uitgangspunten en randvoorwaarden voor de ontwikkeling. Deze heeft gelijktijdig met het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Deze notitie is op een aantal punten aangepast naar aanleiding van de wijziging van het bestemmingsplan Molenweg Oudenhoorn .

De notitie gaat dienen als:
• een beoordelingskader voor de welstandscommissie met daarin de welstandscriteria waaraan toekomstige bouwplannen worden getoetst;
• inspiratiebron voor de kwaliteit van de bebouwing en de inrichting van erven voor aanstaande bouwers en ontwerpers.

De notitie ligt niet ter inzage. U kunt tegen de notitie Stedenbouwkundige randvoorwaarden locatie Molenwegen Oudenhoorn geen beroep aantekenen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het bestemmingsplan Molenweg Oudenhoorn, de notitie Stedenbouwkundige randvoorwaarden locatie Molenwegen Oudenhoorn of wilt u een afspraak maken dan kunt u telefonisch contact opnemen met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer: 140181.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant