Een brug van wc-rollen. Foto: Linda van der Klooster.
Een brug van wc-rollen. Foto: Linda van der Klooster.

Grote finale Havenproject Leonardoschool

Actueel 203 keer gelezen

Spijkenisse - Op de Vogelenzang was woensdagavond een uitgebreide interactieve presentatie te zien over de Rotterdamse haven, inclusief een metersgrote maquette van het havengebied, compleet met Spijkenisse- en Botlekbrug. Gemaakt van wc-rollen, blikjes, flessen en karton.

De leerlingen van de plus+ en Leonardogroepen voor hoogbegaafde kinderen van de Vogelenzang hebben zo hun drie weken durende Havenproject afgesloten.

'Op de school met fulltime hoogbegaafdenonderwijs worden de reguliere schoolvakken compact aangeboden, waarbij tijd vrijkomt voor projecten', zo legt leerkracht Coby Boonstra uit. Voor hun havenproject hebben de leerlingen van de groepen 4, 5, 6, 7 en 8 in leeftijdsoverstijgende groepjes gewerkt aan onderzoeksvragen, met thema's als transport, milieu, veiligheid en geschiedenis van de Rotterdamse Haven. De leerlingen werkten zelfstandig en moesten alles zelf regelen, ook kleine groepsexcursies naar havenbedrijven of Futureland. De school en enkele ouders regelden gezamenlijke excursies naar het Maritiem Museum, het EIC, de VOPAK en de ECT. Ook waren er gastlessen van professionals uit de haven.In de hal stonden kraampjes waarin alle vergaarde kennis was tentoongesteld en opgeleukt met KNEX en LEGO-bouwwerken, veiligheidsmaterialen en quizzen. Ook gaven alle groepjes een presentatie voor het publiek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant