Murat Gok scoorde de bevrijdende 4-1 voor Zuidland. Foto's: Peter de Jong.

Zuidland kan na overwinning weer even adem halen

Sport 308 keer gelezen

Zuidland- Het was er op of er onder voor Zuidland. Dat beseften ook de spelers, want Heerjansdam werd in een rechtstreeks duel voor de gevaarlijke plaatsen in de eerste klasse C met 4-1 (2-0) verslagen.

'We hadden de laatste zeven wedstrijden niet meer gewonnen, dus hadden we deze overwinning hard nodig', haalde trainer Adri van Tiggelen met zijn manschappen opgelucht adem. 'De wedstrijd tegen Heerjansdam was cruciaal, want het was aanpikken of afhaken en dat heeft in de stand op de ranglijst goed uitgepakt. Natuurlijk stond er veel spanning op de wedstrijd. Die kon je er alleen maar afspelen door te scoren. Hoewel de eerste kans voor Heerjansdam was, scoorden wij via Robert Michilsen de 1-0. Toen kwam er meer rust in het spel. Heerjansdam gokte op de counter, scoren zij 1-1 wordt het een ander verhaal nu scoorden wij door Frank Molendijk de 2-0. Vlak voor rust kregen zij nog een kans op 2-1. Maken zij die op een psychologisch slecht moment, dan krijgen we het moeilijk, nu scoorden wij door Marino Gök de 3-0. Dan moet het gespeeld zijn, maar halverwege werd het door die benutte strafschop voor Heerjansdam toch weer lastig. Hoewel wij hadden moeten uitlopen naar wel 6-1', aldus Adri van Tiggelen, die de laatste goal zag scoren door Breuklin Aleida.: 4-1. Zuidland speelt aanstaande zaterdag in en tegen de nog ongeslagen koploper Smitshoek.